דולפין. צילום: תותי שיק

האם המלחמה משפיעה על תפוצת הדולפינים בחופי ישראל?

מיזם מדעי חדש מנטר את אוכלוסיית הדולפינים המקומית - מאזור אשקלון ועד אשדוד • בהפלגת הבכורה של הסקר נצפתה להקת דולפינים של אימהות וגורים

[object Object]

יוזמה חדשה פרי שיתוף פעולה של חוקרי עמותת דלפיס וחוקרי תחנת מוריס קאהן לחקר הים של אוניברסיטת חיפה מאפשרת לראשונה למתנדבי העמותה לעבור הכשרה מקצועית לביצוע סקרי דולפינים מול חופי ישראל של הים התיכון. כך, הם יוכלו לקחת חלק במחקר ארוך השנים שמבוצע על ידי חוקרי אוניברסיטת חיפה ועמותת דלפיס לניטור אוכלוסיות היונקים הימיים המקומיות.

בין היתר, הנתונים שייאספו במסגרת היוזמה החדשה יסייעו לבדוק האם הרעשים והתנועה הימית בים התיכון שנוצרים במהלך מלחמת "חרבות ברזל" משפיעים באופן כלשהו על תפוצת היונקים הימיים באזור.

דולפינה שתועדה בסקר החדש. "להקה של דולפינות בוגרות", צילום: תותי שיק

בסקר הראשון שהתבצע במסגרת המיזם, ביום חמישי האחרון, תיעדו החוקרים והמתנדבים של עמותת דלפיס להקת דולפינים מהמין דולפינן מצוי.

ד"ר אביעד שיינין מדלפיס, שהוביל את הסקר: "מדובר בלהקה של דולפינות בוגרות, המוכרות לנו, שנצפו בלוויית גורים". לדבריו, הדולפינה סוקי תועדה עם הגור השביעי שלה וכן עם הגור החמישי שלה, שלומי, שנפגע בעבר מחוט דיג עדיין נמצא איתה בלהקה באופן די חריג. "לרוב הגורים עוזבים את אימם בגיל שלוש לערך ויוצאים לעצמאות", הסביר שיינין.

דולפינה בים התיכון שתועדה בסקר החדש, צילום: תותי שיק

בסקר נראתה גם הדולפינה איילה, שתועדה לראשונה בשנת 2010 ומאז נצפתה עם ארבעה גורים. הפעם היא נראתה עם גור קטנטן, החמישי במספר. הוקס, שאף היא נצפתה בסקר, היא דולפינה מקומית, שבעבר נראתה עם ארבעה גורים שונים (בפעם האחרונה לפני כחודש בלבד). הפעם לא נראתה עם גור לצידה.

הדולפינן המצוי הוא הנפוץ והמוכר מבין שני מיני הדולפינים שחיים לאורך חופי הים התיכון בישראל. מין זה אינו מצוי בסכנת הכחדה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו