להציל חיים: כך תמנעו מכלבכם להינעל ברכב

לפעמים כלבים לוחצים בטעות על לחצן נעילת הרכב כשהם שוהים בתוכו – מה שמצריך את חילוצם • לפי ארגון "ידידים", שרק בשנה שעברה חילץ כ-250 בעלי חיים נעולים, יש כמה דרכים פשוטות מאוד כדי להימנע מכך

כלב בתוך רכב , Getty Images
כלב נעול בתוך רכב (אילוסטרציה). צילום: Getty Images

יותר מ-65 אלף מתנדבות ומתנדבים מכל רחבי הארץ חברים בארגון "ידידים", המסייעים בדרכים ובבתים לאזרחי ישראל – ומסתבר שגם למאות כלבים שננעלו ברכבים.

לדברי לייזי שטרן, סמנכ"ל הארגון שחילץ בעצמו לא מעט כלבים מרכבים, בשנת 2023 חולצו כ-250 בעלי חיים שננעלו ברכבים, עלייה של כ-15% במספר המקרים לעומת השנה הקודמת. "ברוב המקרים מדובר על כלבים שננעלו לעיני בעליהם, אבל נתקלנו גם במקרים של חתולים ואפילו של ציפורים. לצערנו, הגיעו לידינו לא מעט מקרים של כלבים שהושארו בכוונה תחילה ברכב נעול. למותר לציין שהדבר מסכן את חיי הכלבים ויש להימנע ממנו מכל וכל", סיפר.

כלב שחולץ בידי מתנדב של "ידידים" // צילום: ארגון "ידידים"

נועם חרצק, מנהל מוקד ארצי בארגון, סיפר על תופעה שקיימת דווקא במקרים שבהם כלבים ננעלים ברכבים: "אם ברוב המקרים הקשורים לילדים שננעלו ברכבים המקרה מתרחש כאשר הילד חגור בכיסא הבטיחות והנעילה האוטומטית מופעלת, שמנו לב שכשמדובר בכלבים, המפתח בתוך המכונית והבעלים מחוצה לה. בזמן שהכלבים מתרוצצים בתוכה, לא אחת הם לוחצים בטעות ברגלם על לחצן נעילת הרכב או על השלט, מה שגורם לדלתות להינעל כשהם בתוכם". הוא ציין כי מקרים כאלו מאתגרים לפעמים, שכן על המתנדבים להיזהר כפליים בזמן פתיחת הרכב על מנת שלא יפגעו בכלב שמסתובב בתוך הרכב.

ישראל הוצלר, חבר אגף הדוברות ב"ידידים", ממליץ שכדי להימנע ממקרים שכאלו, לעשות מעשה פשוט מאוד: לא להשאיר את המפתח בתוך הרכב, אלא פשוט לקחת אותו אתכם ביד. "בכל מקרה שבו יצאתם מהרכב, השאירו חלון פתוח כל הזמן כדי שגם אם הכלב בתוכו יינעל, תהיה באפשרותנו לפתוח את הדלתות. הפתרונות הפשוטים האלו מונעים את רוב מקרי הנעילות", ציין. במקרה של נעילה, ניתן להתקשר באופן מיידי למוקד "ידידים" במספר 1230, למסור למוקדן את פרטי המקרה – והוא ירגיע את המתקשר, וימסור הוראות מרחוק עד להגעת המתנדבים למקום.

מתנדב ב"ידידים" עם כלב שסייע בחילוצו // צילום: ארגון "ידידים"

"לחלץ כלב או כל בעל חיים אחר חסר ישע מרכב נעול מהווה סיפוק עצום ותחושה נעלה ביותר", אומר מנכ"ל הארגון ישראל אלמסי. "אנו שמים דגש רב וחשיבות גדולה מאוד לחיי כלבים או כל בעל חיים אחר. השמירה על חיי החיות חשובה מאוד, שלא לדבר על החשיבות ועל הקשר שיש לכלב או לבעל החיים עם בעליו".

"התיעודים שמגיעים אלינו מרגשים בכל פעם מחדש", מסכם הוצלר. "ניתן לראות את ההתרגשות והצהלה של הכלבים מיד ברגע החילוץ, המלווה לא פעם בקפיצה מהרכב היישר לבעלים. קשה להישאר אדישים למחזות האלו".

מאות חולצו רק בשנה שעברה. אחד הכלבים שחולצו בידי מתנדבי הארגון // צילום: ארגון "ידידים"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר