ביקור בגן החיות הוא תמיד דבר מרגש, אך מי מאיתנו יכול היה לדעת שהחלק המעניין ביותר בו נמצא דווקא מאחורי הקלעים?
בסיור שקיימנו בספארי ברמת גן, הצטרפנו אל מתן נעים, המתנדב במחלקת הטורפים בגן החיות, שהציג בפנינו את המנות המיוחדות שהוא מכין עבור בעלי החיים: החוטמנים זכו לקבל מנת עוגיות בוטנים עם גרנולה, הדובים קיבלו סלט עוף וקופי המקוק נהנו מכדורי אורז שנראים כמו כדורי סושי.

שיהיה בתיאבון. דוב בספארי אוכל ארוחה שהוגשה לו // צילום: משה בן שמחון
לצד המטעמים המפתיעים, הצוות המטפל בספארי מקפיד לא פחות על עיצוב המנה, שספק אם בכלל ניתן להבחין כי היא מוגש עבור החיות. במקום מקפידים גם לציין את תופעת האכלת החיות על ידי המבקרים, שמשליכים מזון לעבר – מה שכבר גרם בעבר למותן של כמה חיות בעבר.
"לצערי, מבקרים רבים מאכילים את בעלי החיים", סיפר נעים. "הכוונה שלהם טובה, אבל הם עושים את הפעולה ההפוכה. אין צורך לעשות זאת, הם חיים פה כמו מלאכים. אנא מכם, אל תאכילו אותם", הדגיש.