בשיתוף תנובה
לפעמים שוכחים שחנוכה זה לא רק סופגניות. אומנם בכל הקונדיטוריות כבר יש מבחר עצום של סופגניות, וקשה לזכור שיש עוד מנה משגעת לחג, אבל גם הלביבות שייכות לחנוכה. והיא מנה לא פחות טעימה ומהממת ולא פחות מטוגנת מאחותה הסופגנייה.
לביבות חנוכה ניתן לחלק ללביבות מלוחות ולביבות מתוקות, כאשר לכל אחת מהן מגוון אפשרויות, מתכונים, שדרוגים ומטבלים מפתיעים. אספנו עבורכם כמה מתכונים קלים ופשוטים להכנה במטבח הביתי בקלות. כיוון שהכנת עיסת הלביבה אורכת רק כמה דקות, ואינה דורשת פעולות מורכבות, תוכלו להכינן עם הילדים ולבלות את אחר הצוהריים בהכנת מתכון לחג החנוכה יחד.
לביבות תפוחי אדמה קלסיות
מתכון הלביבות הקלסי לחנוכה כולל תפוחי אדמה ביצים וקמח בלבד, וכיוון שכך ניתן להכין אותו גם ללא היערכות מוקדמת, משום שמרכיבים אלו לרוב נמצאים בכל בית. ראשית יש לקלף ולגרד את כל תפוחי האדמה, ניתן להיעזר במעבד מזון לצורך הכנה מהירה וקלה יותר, בייחוד אם מדובר בכמות גדולה של תפוחי אדמה. ועכשיו מגיע החלק הקשה יחסית בהכנה – יש לסחוט היטב את תפוחי האדמה המגורדים, כך שלא יישארו בהם נוזלים כלל. אל תפוחי האדמה הסחוטים מוסיפים ביצים וקמח, מלח ופלפל לתיבול ומערבבים היטב.
בינתיים מחממים מחבת עם שמן בכמות דומה לזו שמטגנים איתה שניצלים או קציצות. כאשר השמן חם, מכינים בידיים קציצות מהתערובת, מעבירים אותן למחבת ומשטחים באמצעות מזלג. ממתינים עד שהן משחימות מצד אחד והופכים לצד שני. מוציאים את הלביבות כאשר צבען שחום משני הצדדים.
לביבות בטטה מתוקות ורכות
לביבות בטטה כתומות ויפות הן מנה נהדרת ומתקתקה לשולחן החג, לצד הסופגניות והלביבות המלוחות. בשונה מלביבות תפוחי האדמה, יש להרתיח את הבטטות הקלופות, לחתוך אותן לקוביות ולתת להן להתבשל עד שיתרככו. לאחר מכן מעבירים אותן לקערה ומועכים אותן לפירה גס יחסית. מוסיפים בצל קצוץ מטוגן היטב עד שמתקרמל, מלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים היטב ומתחילים לטגן במחבת בדרך דומה ללביבות תפוחי האדמה.
ניתן להגיש לצד מטבל שמנת, שום ועירית מדהים. בקערית קטנה מערבבים שמנת חמוצה, כמה שיני שום כתוש, עירית קצוצה דק, פלפל ומלח. מעדן אמיתי.
לביבות גבינה שילדים אוהבים
הן מזוהות בעיקר עם גני הילדים, אך לביבות הגבינה המתוקות אהובות בהחלט גם על מבוגרים. המתכון הזה משדרג את לביבות הילדים האהובות ומקפיץ את טעמן. בקערה מערבבים ביצים וסוכר, אליהם מוסיפים גבינה לבנה, ריוויון, מעט מלח, תמצית וניל וקינמון. מערבבים היטב. לסיום מוסיפים קמח תופח ומערבבים היטב עד שלא נשארים גושי קמח בתערובת. מניחים אותה בצד לכמה דקות ובינתיים מחממים מחבת עם שמן, ואפילו טוב יותר – חמאה. הפעם לא ניתן להכין לביבות בידיים, ולכן מעבירים בעזרת שתי כפות כמות קטנה מהעיסה למחבת. העיסה נוזלית יחסית כך שהיא מתרחבת ללביבה שטוחה בתוך המחבת. מטגנים כשתי דקות, עד שמופיעות בועות קטנות בקצה הלביבה, והופכים לצד השני. הצבע השחום שמתקבל מסמן גם כן מתי ניתן להפוך ומתי להוציא את הלביבה. מניחים את הלביבות על צלחת מרופדת בנייר סופג ומפזרים מעל אבקת סוכר. ניתן להגיש בצד סירופ מייפל או ריבה טעימה.
מתכון מפתיע ללביבות בננה
אומנם לא נראה שהחורף מתקרב, אך הבננות כבר בנמצא אצל מרבית הירקנים, וזו סיבה נפלאה להכין לביבות בננה מדהימות ומתאימות במיוחד לחג. זהו גם מתכון נהדר שאינו מצריך טיגון וניתן להכינו באפייה בתנור.
מערבבים בקערה גבינה לבנה, אבקת אפייה, ביצים, קמח, סוכר, בננות מעוכות, חלב ומעט מלח עד לקבלת עיסה סמיכה ואחידה יחסית וללא גושי קמח. ניתן להשתמש בתבנית שקעים רחבים ושטוחים משומנת היטב או להעביר באמצעות כף מנות קטנות מהעיסה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ולשמור על מרווחים. את התבנית מכניסים לתנור מחומם לרבע שעה בערך, לשים לב שהלביבות לא יישרפו. להעביר אותן לצלחת הגשה יפה, לפזר אבקת סוכר בנדיבות ולהגיש לצד סירופ מייפל או שוקולד.
בין כל סוגי הלביבות, המתכונים הטעמים והמטבלים תוכלו בוודאי למצוא את השילוב המתאים לכם. בין אם אתם חובבי המתוק או מכורים למלוח, מגוון הטעמים והאפשרויות הוא עצום ותוכלו בקלות למצוא מתכון חדש לכל יום מימות החג, וליהנות בכל יום מצלחת ריחנית של לביבות מטוגנות ומשגעות.
בשיתוף תנובה