טיסת אייר פראנס מפריז לאיים הקאריביים סבה על עקבותיה לפני כשבועיים וחזרה לנמל המוצא שלה, מסיבה מוזרה: אחד הנוסעים לא הצליח למצוא את הטלפון הנייד שלו. כידוע, טיסות לא חוזרות לקרקע רק בגלל שאדם רשלני איבד פריט כלשהו – אלא שבמקרה זה ההחלטה הוגדרה כ"אמצעי זהירות". Claude מביאה לנו את הסיפור על ההחלטה המוזרה לכאורה שחושפת את אחת הבהלות הגדולות בעולם בשנים האחרונות.
זמן קצר לאחר ההמראה מנמל התעופה אורלי בצהרי יום שישי, ה-21 במרץ, הבחין הנוסע בכך שהוא לא מצליח למצוא את הטלפון שלו. הוא פנה לעזרת הצוות, אך גם הדיילים לא הצליחו למצוא את הטלפון. לבסוף, מטוס הבואינג 777 הסתובב וחזר לנמל התעופה עם כל 375 הנוסעים, 12 הדיילים ושני הטייסים, כשעתיים לאחר ההמראה, לפי שירות מעקב הטיסות FlightAware. הסיבה: הצוות החליט שהוא לא מוכן לקחת את הסיכון של המשך הטיסה כשעל סיפון המטוס נמצא מכשיר חשמלי עם סוללת ליתיום ללא השגחה, שעלולה להתחמם ולהתלקח.
"לאחר בדיקות על ידי צוותי התחזוקה, המכשיר נמצא והמטוס יכל להמריא שוב במהירות", מסרה החברה בהצהרה לא חתומה. "אייר פראנס מצרה על המצב, ומזכירה שבטיחות לקוחותיה וחברי הצוות שלה היא עדיפות מוחלטת". החברה לא ציינה היכן במטוס אבד הטלפון או היכן הוא נמצא בסופו של דבר.
זו הטיסה השנייה של אייר פראנס לקאריביים שנאלצה לשוב על עקבותיה בשל טלפון נייד אבוד בחודשיים האחרונים. נראה שתעשיית התעופה מתמודדת עם בהלה של ממש מפני האפשרות לשריפות הנגרמות מסוללות ליתיום.
החלטת אייר פראנס להחזיר את שתי הטיסות חידשה את תשומת הלב לנושא מכשירים אלקטרוניים במטוסים, כאשר חברות תעופה נעשות קפדניות יותר לגבי אופן הטיפול במכשירים, בשל חששות בטיחותיות הקשורות לסוללות ליתיום. במשך שנים לא ייחסו חשיבות לדבר – אך מאז סדרת ההתלקחויות של מכשירי Galaxy Note 7 מתוצרת סמסונג בשלהי 2016, שרבות מהן התרחשו במטוסים, פיתחה התעשייה פוביה של ממש מהשילוב של מכשירים בטיסות, ואף דחקה להעברת רגולציות על שיטות ייבוא וייצוא של מכשירים הכוללים סוללות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו