X

נמאס לנו! איך אפשר לצמצם למינימום את ההזעה בקיץ הזה?

האביב הגיע, ואיתו ימי שמש חמים שגורמים לנו להזיע. מה אפשר לעשות כדי להזיע פחות, בהנחה שלבוא לעבודה בלי חולצה או לעבור לגור בתוך מקרר פחות ריאלי?

המחשה של אדם מזיע בעקבות שקריו , Midjournery
גבר מזיע. המחשה: Midjournery

האביב, על מהפכי הטמפרטורות הקיצוניים שלו, כבר כאן, והשבוע זה מורגש היטב, עם עלייה גדולה שאחריה ירידה גדולה לא פחות. הימים בקצה העליון של הסקאלה הזו, שיילכו ויתרבו ככל שנתקרב ליוני, גורמים לרבים מאיתנו להזיע, מה שעלול להיות לא נעים ולעתים אף מביך. האם יש דרכים לצמצם את ההזעה גם בהנחה שלבלות את חצי השנה הקרובה בדיוק מול המזגן היא לא אופציה ריאלית? שאלנו את Claude.

ראשית, חשוב לציין שהזעה היא תהליך טבעי וחיוני לוויסות חום הגוף, כך שלא כדאי לנסות להיאבק בה ביותר מדי כוח. מה שכן אפשר לעשות הוא להשתמש בדרכים לאיזון טמפרטורות הגוף בפחות מאמץ, כדי שלא נצטרך להזיע כל כך הרבה:

בחירת ביגוד מתאים היא המפתח – העדיפו בדים טבעיים ונושמים כמו כותנה, פשתן ובמבוק, המאפשרים לאוויר לזרום ולזיעה להתאדות. בגדים בהירים מחזירים את קרני השמש במקום לספוג אותן. הימנעו מבדים סינתטיים, כמו פוליאסטר וניילון, שלוכדים חום ולחות. בגדים רפויים יוצרים מרווח בין הבד לגוף, ומאפשרים זרימת אוויר טובה יותר.

דאודורנטים – כלי חשוב, למקרה שזה לא ברור לכם. ישנם כאלה מסוג אנטיפרספירטים, המכילים תרכובות אלומיניום שחוסמות באופן זמני את בלוטות הזיעה ומפחיתות הזעה. דאודורנטים רגילים מטפלים בריח, אך לא מונעים הזעה. מומלץ ליישם אנטיפרספירנט בלילה, כשבלוטות הזיעה פחות פעילות, כך שהחומר הפעיל יוכל לחסום את הבלוטות ביעילות רבה יותר. למי שסובל מהזעת יתר, ישנם מוצרים בריכוז גבוה יותר הזמינים ללא מרשם.

הקפדה על רוויה – שתייה מספקת של מים מסייעת לגוף לווסת את הטמפרטורה באופן יעיל יותר. מים קרים (אך לא קפואים!) הם אידיאליים. הימנעו ממשקאות המכילים קפאין ואלכוהול, שעלולים להגביר הזעה. תה ירוק וחליטות צמחים כמו סרפד, מליסה ומרווה ידועים ביכולתם להפחית הזעה.

תזונה מודעת – מזונות חריפים, בצל, שום, ומזונות עתירי שומן מעלים את טמפרטורת הגוף, ועלולים להגביר הזעה. במקביל, הכללת מזונות עשירים בסידן ומגנזיום כמו עלים ירוקים, אגוזים וקטניות יכולה לעזור בוויסות הזעה. ניהול גודל המנות חשוב גם כן – ארוחות קטנות ותכופות דורשות פחות אנרגיה לעיכול מאשר ארוחות גדולות.

קירור הגוף באופן יזום – מקלחות קרירות (אך לא קרות מדי!) מסייעות להוריד את טמפרטורת הגוף. ניתן להשתמש במאווררים, מזגנים, או אפילו בקבוקי מים קפואים עטופים במגבת המונחים על נקודות דופק כמו הצוואר, המרפקים ופנים המפרקים. קומפרסים קרים או מגבות לחות קרות על המצח או העורף מספקים הקלה מיידית.

ניהול לחץ וחרדה – לחץ וחרדה מפעילים את תגובת "הילחם או ברח", שמגבירה הזעה. טכניקות הרפיה כמו נשימה עמוקה, מדיטציה, יוגה וטאי צ'י יכולות לעזור בהפחתת הזעה הקשורה ללחץ. אימון סדיר בטכניקות אלו עשוי להקל על תגובות הזעה אוטומטיות.

מוצרים ייעודיים לפתרונות מתקדמים – מגבונים לספיגת זיעה, אבקות המפחיתות הזעה, ומוצרי טיפול לשמירה על יובש באזורים ספציפיים יכולים להועיל במקרי קצה. לבעיות חמורות יותר, ניתן להתייעץ עם רופא עור לגבי טיפולים רפואיים כמו מזותרפיה, יונטופורזיס (טיפול בזרם חשמלי חלש), הזרקות בוטוקס, או אפילו ניתוחים להסרת בלוטות זיעה.

תכנון פעילויות בהתאם למזג האוויר – הימנעות משעות השיא החמות (בדרך כלל 10:00-16:00) ותכנון פעילויות חוץ לשעות הבוקר המוקדמות או הערב עוזר להפחית את הצורך של הגוף להזיע כמנגנון קירור.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר