שקית הנייר של זארה. צילום: אורן בן חקון

מדינה ז(א)רה: מה הסיפור שמטריף את הרשת בספרד?

תיירות ספרדיות בארגנטינה נכנסו לחנות זארה, גילו מחירים מרקיעי שחקים ונדהמו לחלוטין. איך הופכת רשת האופנה המוכרת לתצוגת יוקרה במדינות אחרות? הסיפור שהפך ויראלי

[object Object]

הלם בזארה: מהספרדית לארגנטינאית

כשאנטוניה וחברותיה הספרדיות נכנסו לחנות זארה בארגנטינה, הן לא ציפו לשוק המחירים שחיכה להן. הסרטון שבו תיעדו את תגובותיהן הפך ויראלי בטיקטוק, עם מעל 1.6 מיליון צפיות, 3,000 תגובות ו-55 אלף לייקים. מה הן גילו? שמחוץ לספרד, זארה הופכת לפחות ידידותית לארנק.

אנטוניה, הידועה בטיקטוק כ-@antogera, נסעה לארגנטינה עם חברותיה וכשנכנסו לזארה, הן הקליטו את תגובותיהן לתגי המחירים. לדבריהן, הפער בין המחירים בספרד לאלו שבארגנטינה היה עצום. "כמה זה עולה במבצע בספרד? 7.99 יורו, 10.99 יורו? כאן במבצע זה עולה 80 יורו!" התלוננה אחת הצעירות.

המחשה לחנות בגדים בארגנטינה, צילום: Midjourney

מג'קט ג'ינס ועד עגילים: הפתעה יוקרתית

לדברי HuffPost Spain, הפריטים הבסיסיים של זארה הפכו יקרים להחריד בארגנטינה. ג'קט ג'ינס עלה 175 יורו, שמלה 140 יורו, ועגילי פרפר צנועים – 53 יורו. "אני לא מסוגלת לקלוט את זה," אמרה אחת הצעירות, בעוד אחרת התלוצצה, "איפה דף התלונות?"

מחירי זארה בעולם: מי באמת משלם פחות?

התגובות לסרטון מגלות את הפער העצום בתפיסת המותג בעולם. "זארה יקרה בכל מקום חוץ מספרד," כתב אחד המגיבים. אחר הוסיף: "בתלות במדינה, זארה יכולה להיחשב לרשת יוקרה." ההבדלים נובעים ממיסים, עלויות ייבוא ומדיניות השיווק של הרשת, שיכולה להפוך מותג עממי לאופנת יוקרה במדינות שונות.

אז מה למדנו?

בעוד שבספרד זארה היא מותג נגיש, בארגנטינה – המחירים גבוהים פי כמה. חוויית השופינג של אנטוניה וחברותיה מעלה שאלות על איך מותגים בינלאומיים מתאימים עצמם לשווקים שונים. האם מדובר באסטרטגיה עסקית או במציאות כלכלית? מה שבטוח, עבור תיירות מספרד, זה היה רגע של הלם תרבותי בארנק.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו