X

המחיר הכבד של תיירות הפילים: סטודנטית מספרד נהרגה בתאילנד

פעילות תיירותית תמימה הסתיימה בטרגדיה – מה אנחנו באמת יודעים על הסיכונים שבמפגשים עם חיות בר?

המחשה של אישה מלטפלת פיל. צילום: Midjourney

טרגדיה מזעזעת בתאילנד: בלנקה אוחנגורן גרסיה, סטודנטית ספרדייה בת 22, נהרגה לאחר שהותקפה על ידי פיל במרכז תיירותי באי יאו יאי. בלנקה, ששהתה בתאילנד כחלק מחופשה במהלך חילופי סטודנטים, השתתפה בפעילות תיירותית פופולרית – רחצת פילים.

איך זה קרה?

התקרית התרחשה במרכז הטיפול בפילים קו יאו, שבו תיירים יכולים להתרחץ ולתקשר עם פילים מבויתים. בזמן שבלנקה רחצה את הפיל קלרין, הוא דחף אותה באמצעות חדקו. הפגיעה הייתה קטלנית, ולמרות שפונתה במהירות לבית החולים, חייה לא ניצלו.

התקרית העלתה שאלות לגבי הבטיחות במרכזים מסוג זה. המשטרה פתחה בחקירה כדי לבדוק את תנאי הפעלת המרכז ואת עמידתו בתקנות. בינתיים, המרכז נסגר זמנית.

עדר פילים ופיל גור, צילום: djsudermann / pixabay

האם זה באמת בטוח?

רחצה עם פילים נחשבת לאטרקציה מבוקשת בקרב תיירים בתאילנד. אך מומחים מזהירים כי אינטראקציות קרובות עם חיות בר, גם אם הן נראות מבויתות, תמיד נושאות סיכון.

אלחנדרו אורטגה, זואולוג, מסביר כי פילים הם חיות חברתיות אך בלתי צפויות: "ברוב המקרים הם אינם תוקפניים, אך יש מצבים שבהם הם מרגישים מאוימים או מותשים." סימנים להתנהגות מתוחה יכולים לכלול תנועות חוזרות, נפנופי אוזניים או טלטולי ראש.

לא רק מקרה בודד

תאילנד ידועה באוכלוסיית הפילים שלה – כ-3,500 פילים בטבע וכ-4,000 מבויתים. בעוד שחלקם חיים במקדשים או במרכזי טיפול, רבים משמשים למופעי תיירות ולפעילויות אינטראקטיביות כמו רכיבה או רחצה.

לפי הדיווחים, בשנת 2024 בלבד היו 39 מקרי מוות הקשורים לתקיפות פילים בתאילנד. מאז 2012, המספר הכולל עומד על כ-240 קורבנות.

טרגדיה אישית ומשפחתית

בלנקה הייתה סטודנטית למשפטים ויחסים בינלאומיים באוניברסיטת נווארה שבספרד. משפחתה, שמתגוררת בעיר ואיאדוליד, קיבלה את הבשורה הקשה והחלה בהליכים להשבת גופתה הביתה. גם אוניברסיטתה והעירייה המקומית הביעו צער עמוק על האובדן.

אחיה של בלנקה, חבייר, הוא סולן הלהקה הספרדית המצליחה "בסמאיה", שלה מעל 850,000 מאזינים חודשיים בספוטיפיי. חברי הלהקה עדיין לא הגיבו רשמית לטרגדיה.

ליטוף פילים, צריך להיזהר 

לקחים לתיירים

המקרה של בלנקה מדגיש את הצורך להיזהר בפעילויות עם חיות בר. בעוד שתיירות כזו יכולה להיות חוויה מרתקת, מומחים מדגישים כי יש לכבד את בעלי החיים, לשים לב לסימני אזהרה ולבחון היטב את האתיקה והבטיחות של האטרקציות שבהן אנו בוחרים להשתתף.

תעשיית תיירות הפילים בתאילנד מוערכת בשווי של כ-770 מיליון דולר בשנה, אך מקרים כאלה מעלים את השאלה: האם המחיר שאנחנו משלמים, לא רק בכסף אלא גם בבטיחות וברווחת בעלי החיים, שווה את זה?

מקורות שסייעו בהכנת הכתבה:

  • La Razón
  • El Comercio
  • Mirror
  • La República
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר