X

ברוכים הבאים לעיר העתיד של טויוטה: המקום שבו טכנולוגיה ואנשים נפגשים

טויוטה בונה עיר חכמה שתשמש מעבדה חיה לניסויים בטכנולוגיות מתקדמות. מי יהיו התושבים הראשונים? ומה מחכה לנו שם?

המחשה של עולם עתידני. צילום: Midjourney

דמיינו עיר שבה רובוטים עוזרים לכם לסדר את הבית, רחפנים מאירים לכם את הדרך, ורכבים אוטונומיים מסיעים אתכם ברחבי העיר. נשמע כמו סרט מדע בדיוני? לא אם תשאלו את טויוטה. החברה היפנית, שמוכרת בעיקר כיצרנית רכבים, בונה את "העיר הארוגה" – פרויקט שאפתני שיהווה מעבדה חיה לפיתוחים טכנולוגיים חדשניים.

עיר שהיא מעבדה חיה

העיר הארוגה (Woven City) ממוקמת למרגלות הר פוג'י ביפן ונחשבת לפרויקט הדגל של טויוטה. הרעיון הוא ליצור סביבה שבה טכנולוגיות כמו רכבים אוטונומיים, בתים חכמים, רובוטיקה ובינה מלאכותית נבחנות הלכה למעשה, בסביבה אמיתית ולא רק במעבדות.

העיר נבנית בשלבים, כאשר בשלב הראשון, שיחל בשנת 2026, יעברו אליה כ-360 תושבים. מדובר בעיקר בעובדי טויוטה ובני משפחותיהם. בהמשך, צפויה האוכלוסייה להתרחב לכ-2,000 תושבים, כולל מדענים, יזמים ואנשי מחקר. כולם ייקחו חלק בניסוי הגדול: כיצד נראית עיר שמותאמת לעתיד?

עיר שנבנית מאנרגיה מתקדמת

חיים חכמים וניידות מתקדמת

העיר נבנית תוך דגש על קיימות ושימוש באנרגיה מתחדשת. הבתים, שנבנים בעיקר מעץ, יצוידו במערכות רובוטיקה מתקדמות שמטרתן לשפר את איכות החיים. למשל, רובוטים שיסייעו לקשישים בפעולות יום-יומיות, ושאטלים חשמליים שיניידו את התושבים ברחבי העיר.

ואם תהיתם לגבי כלי הרכב בעיר – הם כולם אוטונומיים, כמובן. אפילו ריצה בעיר תהפוך לחוויה חכמה, בזכות רחפנים קטנים עם פנסים שילוו את הרצים בלילה.

לא רק לעובדי טויוטה

טויוטה מזמינה גם מומחים חיצוניים – סטארט-אפים, יזמים, אוניברסיטאות ומכוני מחקר – להצטרף לפרויקט השאפתני. התוכנית לשיתוף פעולה רחב תצא לדרך כבר בקיץ 2025, כאשר גם הציבור הרחב יוכל לבקר בעיר החל משנת 2026.

חשיפה לעיר העתידנית 

חזון לעולם חדש

העיר הארוגה היא חלק מחזון רחב יותר של טויוטה, שרואה עצמה לא רק כיצרנית רכבים, אלא כחברה שמובילה חדשנות בתחומי האנרגיה, הניידות והשימוש בטכנולוגיה לשיפור חיי היומיום. יו"ר החברה, אקיו טויודה, אמר: "הרעיון מאחורי העיר הארוגה הוא ליצור מקום שבו ניתן לבחון טכנולוגיות עתידיות בחיי היומיום."

אז אם תמיד חלמתם להיות הראשונים לחיות בעיר העתיד – כדאי להתחיל לעקוב אחרי הפרויקט הזה.

מקורות שסייעו בהכנת הכתבה:

  • Popular Science
  • El Comercio
  • CES 2020
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר