בחורה משתמש בעדשות מגע. צילום: freepik

כמה עדשות מגע אפשר "לאבד”? התשובה תדהים אתכם

אישה שהגיעה לניתוח עיניים הצליחה להפתיע את הרופאים, כאשר הם גילו את כמות עדשות המגע החד-פעמיות שהיא השתמשה בהן ומעולם לא הסירה

[object Object]

סיפור יוצא דופן מבריטניה, שנפרוש כאן בעזרת Claude, חושף עד כמה הגוף שלנו מסוגל לעמוד ב"התעללויות" שונות, וכמה חשוב שנשים לב מה אנחנו עושים לו.

אישה בת 67 שהגיעה לניתוח קטרקט שגרתי הדהימה את הרופאים כאשר גילו שהיא נושאת ‘מטען’ לא צפוי מתחת לעפעף העליון. בזמן שהרופאים החלו להזריק חומרי הרדמה לעינה של האישה, הם הבחינו במסה כחלחלה גדולה מתחת לעפעף העליון שלה. להפתעתם המוחלטת, התברר כי מדובר בגוש של 17 עדשות מגע חד-פעמיות שנדבקו יחד באמצעות ריר. בבדיקה מדוקדקת יותר תחת מיקרוסקופ, נמצאו 10 עדשות נוספות.

הפרט המפתיע ביותר היה שהאישה התלוננה רק על אי נוחות קלה בעין, שאותה ייחסה ליובש בעין וגילה המתקדם. לא היו לה תלונות משמעותיות על בעיות ראייה – ויותר מכך, למרות המספר העצום של עדשות שהצטברו בתוך החלק המאוד עדין הזה בגופה, היא לא סבלה מזיהומים חמורים.

לאחר שיחות עם האישה, הרופאים למדו כי היא השתמשה בעדשות מגע חודשיות במשך 35 שנים, אך ביקרה אצל רופא העיניים לעיתים רחוקות בלבד. היא דיווחה כי לעתים ניסתה להסיר עדשה מעינה הימנית אך לא מצאה אותה – והניחה שהעדשות פשוט נפלו מעיניה.

הרופאים, שפרסמו את המקרה בכתב העת BMJ, מציעים מספר הסברים: עיניה העמוקות של האישה ככל הנראה תרמו להצטברות העדשות, המבנה האנטומי המיוחד של עיניה אפשר לעדשות להסתתר עמוק בעין, והיעדר מעקב רפואי סדיר מנע גילוי מוקדם של הבעיה.

בעקבות המקרה, הם ממליצים על מעקב רפואי קבוע למשתמשי עדשות מגע, שימוש בצבע פלורסצנטי מיוחד לגילוי עדשות מגע "מסתתרות", בדיקה יסודית של העפעפיים בכל ביקור אצל רופא העיניים והקפדה על הוראות השימוש בעדשות מגע.

המקרה מדגיש מספר נקודות חשובות:

  • חשיבות הביקורים הסדירים אצל רופא העיניים;
  • הצורך בתשומת לב מיוחדת בהסרת עדשות מגע;
  • חשיבות המעקב אחר עדשות "אבודות";
  • הסכנות הפוטנציאליות בשימוש לא נכון בעדשות מגע.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו