X

ניצחון מרגש לפריס הילטון: ארה"ב אישרה את הצעת החוק שלה

פריס הילטון חשפה את ההתעללות המזעזעת שעברה בפנימיה שאליה נשלחה בצעירותה, ודרשה רפורמה להגנת בני הנוער הנשלחים למוסדות כאלה. כעת החוק אושר ברוב ענק

פריס הילטון. צילום: Tinseltown / Shutterstock

פריס הילטון חגגה אתמול (ד’) את אישור "חוק למניעת התעללות מוסדית בילדים", המהווה ציון דרך משמעותי בפעילותה של הילטון במשך שלוש שנים נגד התעללות מוסדית בילדים. "אני כל כך נרגשת כרגע. מעולם לא הרגשתי גאה יותר בחיי", אמרה הילטון, בתארה את הרגע כ"רגע כה מונומנטלי" עבורה ועבור רבים אחרים שליוו אותה.

הילטון הייתה נחושה במאמציה להפוך את ההצעה לחוק. היא כתבה מכתב נרגש ליושב ראש בית הנבחרים, מייק ג'ונסון, ולמנהיג הרוב בבית הנבחרים, סטיב סקליס, וקראה להם ולכל חברי בית הנבחרים לתת עדיפות לחקיקה זו לפני סיום המושב. במכתבה, היא פנתה למחוקקים "לחשוב על הילדים שאינם יכולים לדבר בעד עצמם" ו"לעמוד על בטיחותם וכבודם". בהדגישה את הדחיפות בחוק, כתבה הילטון: "חיכינו מספיק זמן", והביעה תקווה ש"הפוליטיקה [לא תעמוד] בדרך להצלת חיי ילדים". היא הדגישה כי אם בית הנבחרים לא יפעל לפני סוף המושב החקיקתי – תהליך החקיקה יצטרך להתחיל מחדש.

"חוק למניעת התעללות מוסדית בילדים" מכוון לרפורמה במתקני נוער למתבגרים בעייתיים, על ידי הטלת הגנות פדרליות מוגברות והבטחה שתוכניות אלו מספקות סביבה בטוחה ומטפחת. החקיקה מבקשת לטפל בהיעדר הפיקוח והשקיפות שאפשרו להתעללות להתרחש במתקנים ברחבי המדינה.

פעילותה של הילטון היא אישית מאוד; היא הייתה פתוחה לגבי הטראומה שהיא טוענת שחוותה בזמן שהותה בבית הספר פרובו קניון, מרכז טיפולי ביוטה אליו נשלחה בגיל 16. "כנערה, נשלחתי למתקני טיפול לנוער, שם חוויתי התעללות שאף ילד לא צריך לחוות. עברתי ריסון פיזי, התעללות מינית, בידוד, מינון יתר של תרופות, וכבודי נשלל. נאמר לי שאני חסרת חשיבות, שאני הבעיה ושאף אחד לא יאמין לי אם אדבר – אפילו לא משפחתי", היא שיתפה.

חוויותיה הזינו את נחישותה לפעול לשינוי. במהלך שלוש השנים האחרונות נפגשה הילטון עם מחוקקים בוושינגטון הבירה, ושידלה אותם ללא לאות למען אישור החוק. היא העידה בפני הקונגרס, חלקה את סיפורה כדי להדגיש את הצורך הדחוף ברפורמה במה שמכונה "תעשיית המתבגרים הבעייתיים".

ביום רביעי שעבר (11 בצמבר) עבר החוק פה אחד בסנאט, והסנטור ג'ון קורנין מטקסס התייחס לחשיבותו כשאמר: "היעדר פיקוח ושקיפות בתוכניות נוער במוסדות אפשר התעללות בילדים במתקנים ברחבי המדינה במשך זמן רב מדי. אני גאה שהסנאט אישר פה אחד חקיקה זו, כדי להבטיח שהילדים הפגיעים במתקנים אלה מוגנים". קורנין הרפובליקני היה חתום על החוק יחד עם כריס מרפי הדמוקרט מקונטיקט, כדי להבהיר שמדובר בהצעה דו-מפלגתית.

"כאשר הסנאט האמריקאי התאחד במפגן נדיר של אחדות כדי לאשר את החוק למניעת התעללות מוסדית בילדים פה אחד, זה היה אחד הרגעים הטובים ביותר בחיי", היא הצהירה. למרות התמיכה פה אחד בסנאט, היא נשארה ממוקדת במניעת ‘תקיעת’ החוק בבית הנבחרים והעלאתו להצבעה עד אתמול – היום האחרון של מושב הקונגרס ה-118.

ואכן, אתמול עלה החוק להצבעה גם בבית הנבחרים, ועבר ברוב עצום של 373 תומכים מתוך 435 הנציגים בבית התחתון של הקונגרס, מול 33 מתנגדים בלבד. חבר הקונגרס רו חאנה מקליפורניה, שהיה חתום על גרסת החוק שעמדה להצבעה בבית הנבחרים, הדגיש את הצורך הקריטי בחקיקה: "ילדים ברחבי המדינה נמצאים בסיכון להתעללות והזנחה בגלל חוסר שקיפות בתוכניות טיפול מוסדיות לנוער. התעשייה הזו פעלה ללא פיקוח זמן רב מדי".

כעת, השלב האחרון בדרך לרישום החוק בספר החוקים האמריקאי הוא חתימתו של הנשיא היוצא, ג’ו ביידן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר