מחקר חדש מאוניברסיטת הלמוט שמידט בהמבורג חשף הטיה תרבותית משמעותית נגד אנשים עם קעקועים בגרמניה, על פי דיווח ב-Die Zeit. החוקרים הציגו בפני כמעט 500 משתתפים תמונות של דוגמן ודוגמנית, שהוצגו בשישה שלבים של קעקועים, החל מללא קעקועים כלל ועד לקעקועים קיצוניים, כולל על הפנים. עיצובי הקעקועים כללו דפוסים טבעיים, גיאומטריים ובהשראת בעלי חיים, ללא טקסט וללא מסרים דתיים או פוליטיים.
הפסיכולוגית סלינה ויילר ועמיתיה חילקו את המשתתפים לפי גיל ולפי השאלה האם יש להם עצמם קעקועים או שהם עובדים כמקעקעים. משתתפים מתחת לגיל 50 תפשו דוגמנים עם קעקועים כמעט יותר אטרקטיביים מאשר משתתפים מבוגרים יותר. משתתפים מקועקעים ומומחי קעקועים דירגו קעקועים קיצוניים מעט טוב יותר מאשר משתתפים אחרים. עם זאת, בכל הקבוצות, כולל המומחים, תמונות דוגמנים עם קעקועי פנים קיבלו את הדירוגים הנמוכים ביותר. דוגמנים שהוצגו ללא קעקועים כלל דורגו באופן עקבי כיפים ביותר. אפילו אנשים מקועקעים דירגו דוגמנים מקועקעים כפחות אטרקטיביים.
המחקר מצביע על כך שבעוד שקעקועים הפכו נפוצים יותר מאז שנות ה-90 בגרמניה, קעקועים כבר אינם משהו מיוחד. ויילר התייחסה לממצאים: "ככל שאדם פחות מקועקע, כך הוא נראה יפה יותר בעיני אחרים. זה מדגים את ההיצמדות החזקה עדיין לאידיאלים מסורתיים של יופי, המעדיפים את הגוף הטבעי".
המשתתפים מעל גיל 50 היוו חלק קטן יותר בהשוואה לקבוצות אחרות, מה שעשוי היה להשפיע על התוצאות. כמעט כל המומחים (98.4%) במחקר היו בעצמם מקועקעים. למרות הקעקועים שלהם עצמם, הם עדיין דירגו דוגמנים עם קעקועים קיצוניים נמוך יותר בסולם האטרקטיביות.
תוצאות המחקר פורסמו בכתב העת "PLOS ONE". החוקרים ציינו שם כמה מגבלות בעבודתם: "487 המשתתפים במחקר היו מייצגים באופן מוגבל בלבד", הודתה ויילר. היא גם הזהירה כי "המחקר הוגבל לגרמניה, ולכן יש להעביר את התוצאות לקבוצות אוכלוסייה והקשרים תרבותיים אחרים בזהירות".
על פי סקרים, כחמישית מהגרמנים מקועקעים. למרות השכיחות של קעקועים, אנשים רבים בגרמניה תופשים אנשים מקועקעים כפחות אטרקטיביים. הממצאים מצביעים על הטיה תרבותית מתמשכת נגד אנשים עם קעקועים רבים, אפילו בקרב משתתפים צעירים ואלה שמקועקעים בעצמם. זה מצביע על כך שבחירות אישיות בנוגע לקעקועים לא בהכרח מתורגמות לתפיסות של אטרקטיביות באחרים.
מחברי המחקר טענו כי "קעקועים הפכו מקובלים תרבותית כל כך, שעברו את שיא הקסם שלהם". לדבריהם, רוויה תרבותית זו עשויה לתרום להיעדר האטרקטיביות המוגברת המשויכת לקעקועים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו