החשיפה שגבר סיני בן 23 בשם שיאומה חי עם קוביית משחק תקועה באפו במשך למעלה מ-20 שנה הדהימה את הקהילה המקוונת הסינית. גולשים הביעו הלם לשמע החדשות, עם תגובות כמו "מדהים שהוא חי עם זה 20 שנה", ו"בין אם במשחק או בטעות – זה נפוץ שילדים מכניסים חפצים זרים לאף".
חלק מהמגיבים פקפקו באמינות הדיווח, עם תגובות כמו "האם קוביית משחק בגודל 2 ס"מ יכולה להיכנס לנחיר?", "הוא בן 23, וקוביית משחק הייתה תקועה באפו במשך 20 שנה? האם הנחיר שלו היה כל כך גדול כשהיה בן שלוש?" ו"כמה גדולים היו הנחיריים שלו בגיל 3? מזעזע שהוא חי עם קוביית משחק במשך 20 שנה".
שיאומה, מהעיר שי'אן במחוז שאנשי, סבל מהתעטשויות כרוניות, גודש באף והפרשות אף מתמשכות מאז ילדותו. הוא התלונן על גודש ונפיחות באף, - אך למרות מספר ניסיונות כושלים לטפל בעצמו באמצעות רפואה סינית מסורתית, הוא המשיך לסבול עד שפנה לעזרה רפואית בבית החולים שי'אן גאושין, שם אובחן כסובל מדלקת אף אלרגית.
במהלך אנדוסקופיה של האף שבוצעה על ידי יאנג לונג, רופא אף-אוזן-גרון בבית החולים, התגלתה קוביית משחק תקועה בחלל האף של שיאומה. הרשומה הרפואית של בית החולים ציינה שזוהה חפץ זר במעבר האף של שיאומה. "במהלך האנדוסקופיה של האף, גילינו חפץ זר, גוש לבן מכוסה בהפרשות. לאחר הסרתו, התברר שזו קוביית משחק בגודל שני סנטימטרים, שהייתה חלודה חלקית מכך שהייתה תקועה בחלל האף לתקופה ממושכת. היא הייתה ממוקמת במעבר האף התחתון, וגרמה נזק לרירית האף", הסביר יאנג לונג.
המצב היה מסוכן במיוחד, מכיוון שקוביית המשחק נדבקה לרקמות הסובבות במשך שנים, מה שהקשה על הסרתה. כל טעות במהלך ההליך היתה עלולה לגרום לקוביית המשחק ליפול אל תוך דרכי הנשימה של שיאומה, ולהוביל פוטנציאלית לחנק.
הצוות הרפואי הזהיר: "הורים צריכים לשים לב לילדים השואפים חפצים זרים לאף; אם החפץ הזר עובר ללוע האף או לדרכי הנשימה, הוא עלול לסכן חיים בשל חנק".
שיאומה היה המום לגלות את קוביית המשחק. "אני לא בטוח איך קוביית המשחק נכנסה לאף שלי, אבל נראה שהכנסתי אותה בטעות כשהייתי בן 3 או 4", הוא אמר. חלק משערים שקוביית המשחק אולי לא נכנסה דרך הנחיר, אלא נבלעה בטעות ועלתה מחלל הפה אל חלל האף.
למרבה המזל, שיאומה פנה לעזרה רפואית לפני שאירע מקרה חמור, וקוביית המשחק הוסרה בהצלחה בניתוח. לא ברור אם שיאומה חווה השלכות בריאותיות ארוכות טווח או תופעות לוואי מהחיים עם קוביית המשחק. לפי Gazeta.ru, בעבר, דווח על מקרים דומים. כך, למשל, באזור מוסקבה, רופאים חילצו זבוב חי מאפו של מטופל, שהסביר כי חשב ששאף את החרק בזמן טיול ביער. במקרה אחר, מוקדם יותר באזור טיומן, ילד סבל מנמק לאחר שהכניס סוללה לאפו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו