X

'מרשעת': אריאנה גרנדה מרוויחה פי 15 מסינתיה אריבו

אם להאמין למה שנטען ברשתות בחברתיות, יש פער עצום בין השכר של שתי כוכבות שובר הקופות ההוליוודי 'מרשעת' • כיוון שהסרט מתמקד במכשפה הרעה אלפבה ירוקת העור, זמן המסך של אריבו המגלמת אותה ארוך ביחס לזה של גרנדה המגלמת את המכשפה הטוב, גלינדה • האם ערך מסחרי גבוה (של גרנדה) היה פה קריטריון מרכזי?

מתוך "מרשעת". צילום: באדיבות טוליפ אנטרטיימנט

דיווחים על פערי שכר משמעותיים בין כוכבות הסרט מרשעת (Wicked) הפכו לויראליים והציתו שיח נרחב על שוויון והוגנות בתעשיית הבידור. בעין הסערה נמצאות שתי הכוכבות הראשיות: אריאנה גרנדה, המגלמת את גלינדה, וסינתיה אריבו, בתפקיד אלפבה. לפי מקורות שונים, פער השכר בין השתיים עומד על כ-14 מיליון דולר, עם תגמול של 15 מיליון דולר לגרנדה לעומת מיליון דולר בלבד לאריבו. 

סערה ברשתות החברתיות

מאז פרסום ראשוני ב-Just Jared וב-Mirror, עולות תגובות נרגשות מצד מעריצים, מומחים ותעשיית הבידור כולה. בעוד שהמספרים המדווחים אינם מאומתים, הם הציתו דיון ציבורי סוער. פוסטים ברשתות החברתיות, מטוויטר ועד טיקטוק, זכו למיליוני צפיות ולייקים. תגובות כמו "פער שכר כזה לא מתקבל על הדעת" ו"גרנדה מביאה ערך מסחרי ברור" חושפות את המחלוקת העמוקה. בעוד שחלק מהמגיבים זועמים על הפערים, אחרים מגנים עליהם. "שכר נקבע לפי פוטנציאל מסחרי, לא רק לפי כישרון," כתב משתמש אחד.

האם Star Power − מידת הכריזמה של שחקן, יכולתו למשוך קהל, השפעתו על החלטות צרכניות והגדלת הערך המסחרי של פרויקטים בהם הוא משתתף, בזכות הפופולריות, המוניטין והכריזמה שלו − שיחק פה תפקיד?

'מרשעת'. טריילר רשמי:

כמה שווה Star Power בהוליווד?

אריאנה גרנדה היא אחת מכוכבות הפופ הגדולות בעולם. עם מיליוני מעריצים ברחבי הגלובוס, היא מחזיקה בסיס מעריצים עצום שהחל מימיה בניקלודיאון ועד קריירת המוזיקה שלה, הכוללת להיטים שהובילו את מצעדי המוזיקה. היא זכתה במספר פרסים יוקרתיים, כולל גראמי, וסיבובי ההופעות שלה נחשבים למכונות רווח כלכליות. בנוסף, נוכחותה המשמעותית ברשתות החברתיות, עם מאות מיליוני עוקבים, מעניקה לה השפעה עצומה בשוק הפרסום והבידור.

סינטיה אריבו ואריאנה גרנדה בפריז בזמן טקס פתיחת האולימפיאדה 2024, צילום: Getty Images

סינתיה אריבו זכתה להכרה עולמית בעיקר בשל הופעותיה המדהימות בתיאטרון, שם זכתה בפרסי טוני, גראמי ואמי. היא אמנם פחות ידועה בתחום המוזיקה הפופולרית או בטלוויזיה בהיקף של גרנדה, אך היא נחשבת לשחקנית איכותית עם יכולות שירה יוצאות דופן, המוערכות במיוחד בקהילה המקצועית. הופעותיה בקולנוע, כגון ב"הארייט," ביססו אותה כשחקנית רצינית, אך כוחה המסחרי מוגבל בהשוואה לזה של גרנדה.

אריאנה גרנדה וסינתיה אריבו בבכורת 'מרשעת' במכסיקו, צילום: AP

המסקנה היא שהפער בין הכוח המסחרי של גרנדה לבין זה של אריבו נובע מהשפעתה העולמית הרבה של גרנדה, הפונה לקהל רחב יותר ומביאה להחזר כלכלי משמעותי להפקות שבהן היא משתתפת. לעומת זאת, אריבו, אף שהיא שחקנית מוכשרת ביותר, ממוקדת יותר בקהלים מקצועיים ופחות בשוק הבידור ההמוני. זה מסביר מדוע הפערים בשכרן עשויים להיראות הגיוניים מבחינה מסחרית, גם אם הם מעוררים דיון על הוגנות בתחום. 

פערים גם בין שחקנים נוספים

הפרסומים ציינו גם את שכרם של שחקנים אחרים, מה שליבה את האש. למשל, מישל יאו וג'ף גולדבלום מרוויחים לכאורה 2 מיליון דולר כל אחד, בעוד ששכרם של ג'ונתן ביילי ואיתן סלייטר נע בין 350,000 ל-450,000 דולר בלבד. נתונים אלו מעוררים שאלות נוספות על תהליך קביעת השכר בהוליווד, כאשר הפופולריות גוברת לעיתים על חשיבות התפקיד או נסיונו של השחקן.

כוכבי הסרט בבכורת 'מרשעת' בניו יורק

     

View this post on Instagram

           

A post shared by Wicked Movie (@wickedmovie)

הדיון מתפשט מעבר ל'מרשעת' 

בעוד שהפרטים סביב הסרט נותרו לא ברורים, הוויכוח חושף בעיות עמוקות יותר בתעשיית הקולנוע. השכר בהוליווד מושפע מפופולריות, בסיסי מעריצים והשפעה מסחרית, לעיתים יותר מאשר כישרון גרידא. לדוגמה, הפתיחה המרשימה של הסרט, שהכניסה 114 מיליון דולר בסוף השבוע הראשון, מראה עד כמה כוכב כמו גרנדה יכול להשפיע על רווחי הסרט.

שמועות על פתרון?

במקביל לשיח השלילי, הופצו שמועות לפיהן גרנדה חלקה לכאורה חלק משכרה עם אריבו כדי לצמצם את הפער. עם זאת, גם מידע זה נותר בגדר ספקולציה. אם השמועה נכונה, זהו צעד שמעורר הערכה אך גם מדגיש את הבעיות המבניות בתעשייה.

סינתיה אריבו ואריאנה גרנדה חולקות איך זה היה לשיר ביחד בפעם הראשונה

     

View this post on Instagram

           

A post shared by Fandango (@fandango)

מה הלאה?

בעוד שהדיונים על מרושעת ממשיכים, הסערה הזו מזכירה כמה חשוב לדון בשוויון והוגנות בשכר בתעשיית הבידור. האם פערי שכר כמו אלו מדגישים צורך ברפורמה רחבה יותר? או שאולי מדובר בפערים מוצדקים, המובנים בתוך דינמיקות השוק?

הסרט, מעין פריקוול לסיפור 'הקוסם מארץ עוץ', מבוסס על המחזמר האהוב והמצליח באותו שם. חלקו השני מתוכנן לצאת בנובמבר שנה הבאה. בינתיים, הוא ממשיך לספק כותרות סביב פערי שכר, עם השלכות שעשויות להשליך על עתיד יחסי העבודה בהוליווד.


מקורות אלו שימשו בהכנת הכתבה ונמצאו בסיוע הבינה המלאכותית אלקמיק:
Just Jared, Mirror, ישראל היום

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר