X

נמנם שעה בעבודה – וזכה ב-48,000 דולר

בית משפט בסין מחייב חברת כימיקלים לפצות עובד בכ-48,000 דולר, לאחר שפוטר בשל שינה בעבודה. השופט ציין כי השינה לא גרמה נזק משמעותי לחברה, והפיטורים היו בלתי סבירים

גבר ישן במשרד. צילום: מערכת feedy באמצעות FLUX1.1

אזרח סיני בשם ג'אנג זכה בפיצוי של 350,000 יואן, שהם כ-177,400 שקל או 48,000 דולר, לאחר שבית המשפט קבע כי פיטוריו בגלל שנרדם בעבודה היו בלתי מוצדקים. על פי דיווח ב-News18, ג'אנג, שהיה מועסק בחברה כימית במחוז ג'יאנגסו, במשך למעלה מ-20 שנה וקיבל קידומים רבים והעלאות שכר, פוטר לאחר שמצלמות האבטחה תיעדו אותו מנמנם על שולחנו במשך כשעה.

האירוע התרחש יום לאחר שג'אנג עבד שעות נוספות עד חצות בגלל משימות שונות, מה שגרם לו להרגיש מותש. מחלקת משאבי האנוש של החברה ערכה חקירה בשל האירוע, בה הודה ג'אנג שישן "כשעה בערך" על שולחנו בעבודה. תוצאות החקירה, שהתפרסמו בדו"ח שהוציאה החברה שבועיים לאחר האירוע, נקבע כי ג'אנג "נתפס ישן בעבודה בגלל תשישות". ג'אנג פוטר בגין מה שהחברה הגדירה כהפרה חמורה של "מדיניות אפס סובלנות" כלפי שינה בעבודה.

עם קבלת הודעת הפיטורין, בה צוין כי התנהגותו מהווה הפרה חמורה של מדיניות המשמעת של החברה, ג'אנג הרגיש כי פוטר שלא בצדק, והגיש מיד תביעה נגד החברה, בה ערער על חוקיות פיטוריו. החלטת החברה לפטר את ג'אנג עוררה מחלוקת ציבורית משמעותית והובילה למשפט.

בית המשפט העממי של העיר טאישינג בחן את המקרה ואת תקני מדיניות המשמעת של החברה אל מול רקורד ההעסקה של ג'אנג ונסיבות ההפרה. השופט שדן במקרה אמר: "לחברות יש סמכות לאכוף את הכללים שלהן, אך יש לעמוד בתנאים ספציפיים כדי לפטר עובד. למשל, אם השינה של ג'אנג גרמה לחברה הפסדים משמעותיים, רק אז ניתן היה לפטר אותו". בית המשפט קבע כי השינה בעבודה הייתה "עבירה ראשונה, ולא גרמה לנזק חמור לחברה". בשל סיבות אלה, בית המשפט ציין כי מעשיו של ג'אנג לא היו משמעותיים מספיק כדי לפטר אותו, והגדיר את פיטוריו כמופרזים.

שנותיו הרבות של ג'אנג בחברה, יחד עם המוניטין שצבר והמקצועיות ללא פגם שעליה לא היתה מחלוקת, הפכו לטיעונים מרכזיים לטובתו – במיוחד בהתחשב בכך שזו הייתה הפעם הראשונה במהלך 20 שנותיו בחברה שהפר את נהליה. על פי India Today, החלטת בית המשפט הדגישה את חשיבותם של נוהלי עבודה הוגנים ואת הצורך של מעסיקים לשקול את חומרת ההפרות ביחס לצעדים משמעתיים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר