הכפר אולולאי באי האיטלקי סרדיניה שבמערב הים התיכון מציע בתים תמורת יורו אחד בלבד, ומטרגט את הפרסומים עבור אמריקאים המעוניינים לעזוב את ארה"ב בעקבות נצחונו של דונלד טראמפ בבחירות. היוזמה מכוונת למשוך אנשים המחפשים מפלט שקט מהאקלים הפוליטי כדי להחיות את האוכלוסייה והכלכלה המידלדלת של הכפר.
ראש העיר, פרנצ'סקו קולומבו, הוא המוח מאחורי יוזמה זו, שכוללת אתר שפונה לקהל היעד שהוגדר, ומפתה קונים פוטנציאליים עם מסרים כמו: "עייפתם מהפוליטיקה העולמית? מחפשים לאמץ אורח חיים מאוזן יותר, תוך הבטחת הזדמנויות חדשות? הגיע הזמן להתחיל לבנות את המפלט האירופאי שלכם בגן העדן היפה של סרדיניה".
"יצרנו את האתר הזה במיוחד כדי לענות על צרכי ההגירה של ארה"ב לאחר הבחירות", הוא אמר, לפי דיווח בגארדיאן. "נתמקד באמריקאים", הוא הוסיף. קולומבו מאמין שאזרחים אמריקאים הם המפתח להחייאת הכלכלה והאוכלוסייה של הכפר.
אולולאי נאבק בהתרוקנות האוכלוסייה במשך שנים. אוכלוסייתו הצטמקה מ-2,250 לפני מאה שנה לכ-1,150 תושבים כיום. משפחות רבות עזבו בתקופות כלכליות קשות, בחיפוש אחר עבודה וחיים טובים יותר. הכפר ממוקם כמעט 1,000 מטר מעל פני הים, על מדרונות הר סנטו בזילי, וידוע בנופיו המרהיבים ותרבותו העשירה. מלבד יופיו, אולולאי ממוקם ב’אזור כחול’ – כלומר, אזור שתוחלת החיים בו גבוהה מהממוצע. מחוז נואורו בסרדיניה מתהדר בתוחלת חיים ממוצעת של 79 שנה לגברים ו-85 שנה לנשים.
הבתים במחיר יורו אחד ישנים ודורשים שיפוץ יסודי, עם עלויות משוערות של בין 20,000 וחצי מיליון דולר (75,000-1,870,000 שקל). למרות עלויות אלה, השקעה בבית באולולאי עשויה עדיין להיות פחותה מאשר עלות רכישת בית בארה"ב.
בנוסף לבתים במחיר יורו אחד, אולולאי מציעה עוד שתי אפשרויות דיור: דיור זמני חינם ל’נוודים דיגיטליים’ מסוימים ובתים מוכנים למגורים במחיר של עד 100,000 יורו (קרוב ל-400,000 שקל). צוות מומחים יסייע לקונים המעוניינים בכל שלב של תהליך הרכישה, כולל סיורים פרטיים בנכסים זמינים, ניווט בניירת ומציאת קבלנים לעבודות שיפוץ.
קולומבו הדגיש את היחס המועדף לפונים אמריקאים. "אנחנו כמובן לא יכולים למנוע מאנשים ממדינות אחרות להגיש בקשה, אבל לאמריקאים יהיה תהליך מהיר", הוא ציין לפי Firstpost.com. ההעדפה הזו עוררה דיון; מבקרים מטילים ספק האם העדפת לאום אחד מתיישבת עם הרעיון של החייאת קהילה גלובלית. למרות זאת, ראש העיר נשאר איתן באמונתו שאמריקאים הם המפתח להחייאת הכפר. אתר אולולאי אינו מציין החזקת דרכון אמריקאי כדרישה, אך מבקשים אמריקאים יקבלו "יחס מועדף" ותהליך מהיר.
היוזמה עוררה עניין משמעותי. "תוך יום, קיבלנו 30,000 בקשות [מתושבים פוטנציאליים] ומעל 156,000 מבקרים באתר", אמר קולומבו לגארדיאן. רוב הפניות הגיעו מארה”ב.
קולומבו הביע אופטימיות לגבי מאמצי ההתחדשות של הכפר. "אנחנו אוכלוסייה ששמורכבת בעיקר מאנשים מבוגרים בעיירה שמתרוקנת, ואנחנו צריכים להשקיע בעתיד שלנו. אנחנו לא יכולים לפתור את הבעיה עם היוזמות האלה, אבל לפחות אנחנו יוצרים קצת פעילות", הוא אמר לגארדיאן. "כל המטרה היא להחיות את העיירה ולשפר את חיי התושבים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו