הרעיון ששתיית מים קרים לפני ארוחה יכולה להגביר את חילוף החומרים פופולרי לאחרונה ברשתות החברתיות ובמאמרים על בריאות. ההנחה מאחורי התיאוריה היא שהגוף האנושי שומר על טמפרטורה יציבה סביב 37 מעלות צלזיוס. כאשר אדם שותה מים קרים, בד"כ בין 0 ל-4 מעלות צלזיוס, הגוף צריך לחמם אותם כדי שלא ישפיעו על הטמפרטורה הפנימית. תהליך זה דורש הוצאה של אנרגיה, ומכונה תרמוגנזה. לפי האמונה הרווחת, הדבר מגביר את חילוף החומרים בעד 30% למשך 30-40 דקות לאחר השתייה, מה שמאפשר לעכל טוב יותר את הארוחה.
במאמר עבור Harvard Health Publishing ניתח ד"ר רוברט ה’ שמרלינג את שלוש התיאוריות העיקריות לגבי שתיית מים לפני ארוחות. הוא מציע ששתיית מים לפני ארוחות לא גורמת לירידה במשקל, אך מאפשרת להגיע לשולחן עם תחושת מלאות קלה, אשר מסייעת למנוע אכילת יתר. הקיבה מכילה עצבים המזהים מתיחה, ושולחים אותות למוח כדי להצביע שהגיע הזמן להפסיק לאכול.
כמה מומחי אריכות ימים, כמו ד"ר ויסנטה מרה, מציעים להימנע משתיית מים במהלך הארוחות, ולעשות זאת לפני או אחרי, כדי לסייע בשיפור העיכול על ידי הימנעות מהתערבות בדילול האנזימים העיכוליים. תרמוגנזה עשויה בסופו של דבר לפצות על הקלוריות שנצברו בארוחות.
מקורות: Harvard Health Publishing, Marca, Vogue
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו