X

איך מארי קונדו מגיעה מתרסיס אשכולית לחיים מאושרים?

גורו הארגון והחיים הפשוטים מציגה בספרה החדש Kurashi at Home ארבעה צעדים פשוטים לחיים מאושרים יותר

מארי קונדו. צילום: GettyImages

מארי קונדו ידועה בעיקר כאישה היפנית שגרמה לכל העולם להתחיל לשים לב לכמות המוגזמת של דברים שיש לנו בבית, והיא משוכנעת שבית מסודר משנה חיים, מגביר ביטחון עצמי, סיפוק ואיזון. לדבריה, המטרה האמיתית של סידור היא להרגיש שמחה בכל יום ולעודד חיים מספקים. היא מתייחסת לגישה הוליסטית זו כ"מדוע הפנימי", ושואפת לעזור לנו בכל מה שאנו עושים.

שיטת הקונמארי, שפותחה על ידיה, מבוססת על ההנחה שעלינו לשמור רק על חפצים המביאים לנו אושר או תועלת, ולהיפטר מהיתר. השיטה מדגישה כי סידור אינו רק צמצום חפצים וסילוק עומס מהבית, אלא דרך למצוא את סגנון החיים האידיאלי שלנו, שמוביל אוטומטית להעמקת מערכות יחסים.

הצעד הראשון בשיטת הקונמארי הוא להתחיל בסילוק יסודי ועקבי לפני שמסדרים את מה שנשאר. במקום להתמודד עם חדר אחר חדר, קונדו מציעה לגשת לסידור לפי קטגוריות, מה שמספק ראיה כוללת ומקל על ההחלטה מה נשאר ומה הולך. סדר הקטגוריות בסידור הוא: בגדים, ספרים, ניירות, פריטים מגוונים ופריטים סנטימנטליים.

במסגרת השיטה, כל הפריטים בקטגוריה מסוימת, כגון בגדים, נאספים מכל החדרים ומרוכזים בערימה אחת, כדי להעריך אותם יחד. צעד זה מאפשר לראות את מספר הפריטים הכולל ולהקל על קבלת ההחלטות. בעת מיון הפריטים, יש לשאול את עצמנו: "האם הפריט הזה מעורר בי שמחה?". אם התשובה היא כן – נשמור אותו. אם התשובה היא לא – נודה לפריט על תועלתו וניפרד ממנו. בסוף הסידור יש להיוותר רק עם הפריטים המביאים לנו שמחה. כל פריט צריך לקבל מקום אחסון מיוחד ומשמעותי, מה שמבטיח שכל דבר יימצא במקומו הספציפי. כדי לשמור על הסדר, חשוב להרגיל את עצמנו להחזיר כל פריט למקומו לאחר השימוש, וכך למנוע הצטברות של עומס.

קונדו מציגה שיטה מיוחדת לקיפול ואחסון בגדים: סוודרים, חולצות ותחתונים מקופלים, מגולגלים ומאוחסנים במצב אנכי, מה שמאפשר לראות את כל הבגדים במבט אחד. אחסון בגדים במצב אנכי מונע מהבגדים שנמצאים בתחתית להימחץ על ידי אלה שמעליהם, ותורם לחיים מסודרים יותר. בנוסף, זה נראה הרבה יותר נעים בעת פתיחת הארון או המגירות.

הגישה של קונדו מדגישה גם את החשיבות של מודעות והערכה במהלך תהליך הסידור; קונדו מאמינה כי כל הדברים שאנו מקיפים את עצמנו בהם ומביאים לנו אושר צריכים להיות מטופלים במודעות והערכה, מה שמקדם טיפול זהיר ושימוש לאורך זמן רב יותר. גישה זו מסייעת למנוע רכישה קבועה של פריטים חדשים ומיותרים, ותורמת לחיים מסודרים יותר.

במסגרת שיטת הקוּרַאשי, קונדו מעודדת אותנו לנתח את חיי היומיום בקפידה רבה יותר. היא טוענת כי עלינו לשאול את עצמנו: "מהם החיים האידיאליים שלי?", שאלה שתעזור לנו לתכנן את היום, לקבל את ההחלטות הנכונות, להציב יעדי קריירה, לבנות מערכות יחסים אישיות ולתכנן לעתיד. החיים האידיאליים" הללו צריכים, איך לא, למלא את ליבנו בשמחה.

קונדו מדגישה כי לעתים קרובות אנחנו המכשולים הגדולים ביותר שלנו בדרך למימוש חלומותינו. היא מעודדת אותנו לא לתת לשום דבר או לאף אחד להרתיע אותנו מלדמיין ולהפוך את הבית האידיאלי ואורח החיים האופטימלי שלנו למציאות. כדי למצוא את האושר בשיטת הקוראשי, עלינו להתמסר לה ולקחת זמן לעצמנו. פעולות קטנות יכולות להועיל לנו בחיי היומיום.

לדוגמה, קונדו מציעה שנוכל לשנות באופן קבוע את מצעי המיטה שלנו, כדי שנוכל מאוחר יותר לצפות לשינה מרעננת במיטה ריחנית. כמו כן, נוכל להכין תרסיס בישום מרענן מאשכולית, שנותן לנו אנרגיה חדשה, או להשתמש בפלייליסט שמח בעת הניקיון.

במהלך הסידור, קונדו ממליצה על הכרת תודה: עלינו להודות לפריטים שאנחנו נפרדים מהם, שכן הם שירתו אותנו היטב, מה שמקל על הפרידה מהם ללא אשמה. הכרת תודה זו מובילה להרגשה של שחרור כאשר הבית נקי ומסודר. בנוסף, היא מציעה שנקבע לעצמנו מועדים קבועים להרהור, כדי ליצור את הבית והחיים שאנו רוצים. עלינו לשאול את עצמנו: "כמה קרובים הגענו לחלום שלנו?"

בסופו של דבר, שיטת הקונמארי מאפשרת לנו לסלק עומסים מיותרים ומגבירה את הרווחה האישית, מקדמת גישה משמעותית לארגון הרכוש ותורמת לחיים מסודרים ומאושרים יותר. על ידי התמקדות במה שגורם לנו אושר, נוכל ליהנות מבית מסודר יותר, להפחית מתח ולשפר את המיקוד שלנו בדברים שבאמת חשובים.

מקורות: סאט 1, OK Diario, קלארין

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר