סקר חדש שנערך על ידי חברה בריטית לבניית חדרי אמבטיה ושירותים בקרב יותר מ-1,000 עובדים חושף תופעה מפתיעה: אחד מכל 12 עובדים טוען שמעולם לא עשה את צרכיו בשירותי המשרד. התופעה, שהחברה מכנה "חרדת שירותים במקום העבודה", נפוצה הרבה יותר ממה שחשבנו.
סוקרים מטעם החברה דגמו 1,003 עובדים, מתוכם 50% עובדי משרד, 37% עובדים מהבית, ו-13% במודל היברידי. מתוכם, 34% הודו שהם מפחדים להשתמש בשירותי המשרד; 19% פשוט מסרבים לעשות את צרכיהם במשרד בשום פנים ואופן; 25% מעדיפים להתאפק כל היום ולחכות עד שיגיעו הביתה; 48% מהנשים חוששות להשתמש בשירותי המשרד, לעומת 19% מהגברים; הדור הצעיר סובל יותר מכולם – 11% מעובדי דור ה-Z מעולם לא העזו לעשות "מספר 2” במשרד, לעומת 8% בקרב שאר קבוצות הגיל.
להימנעות הזאת יש מחיר: 64% חווים כאב ואי-נוחות מהתאפקות; 45% מרגישים לחץ נפשי בשל הסירוב ללכת לשירותים; 39% סובלים מעצירות כתוצאה מההתאפקות; 30% מדווחים על בעיות עיכול.
אולי כדי לתרץ את ההימנעות משימוש בשירותי המשרד, החברה שאלה על התנהגויות בלתי רצויות קשורות. 60% מהעובדים נתקלו באסלה לא מורדת; אחד מכל 16 עובדים מודה שאינו מוריד את המים אחריו; כמעט חצי מהגברים מודים שהם מרשים לעצמם לשחרר גזים ליד עמיתים לעבודה.
בנוסף, בין אלה שכן משתמשים בשירותי המשרד, 62% משתדלים ללכת כאשר יש פחות אנשים בשירותים, 61% מחכים שלא יהיה שם אף אחד, 36% משתמשים במטהרי אוויר כדי לחפות על ריחות, 34% הולכים לשירותים מרוחקים יותר כדי לא להיות ליד עובדים שהם מכירים ו-30% מורידים מים לפני שסיימו כדי לחפות על קולות מביכים.
החברה ציינה כי מעסיקים משלמים על הזמן של העובדים בשירותים – ולפי החישובים שלה, מעסיקים משלמים כ-2,600 דולר (קרוב ל-10,000 שקל) בשנה על הזמן של עובד ממוצע בשירותים. עובדים מהבית, שמרגישים בנוח להשתמש בשירותים, עולים אף יותר – 3,565 דולר (13,340 שקל) בשנה.
החברה מציעה למעסיקים ליצור סביבת שירותים נוחה ופרטית יותר, לדאוג לתחזוקה שוטפת ונקיון תכוף של השירותים, להוסיף מחיצות ובידוד קולי משופר ולעודד שיח פתוח יותר בנושא (במידת האפשר). לעובדים היא ממליצה לבחור זמנים "שקטים" יותר במשרד, למצוא שירותים בקומות אחרים או באזורים פחות הומים, לשמור על היגיינה אישית וכבוד הדדי ולהבין שזה טבעי ונורמלי.
אגב כך היא מזכירה כי התאפקות ממושכת גורמת, לפי מומחים לפגיעה במערכת העיכול, עצירות כרונית, כאבי בטן ולחץ נפשי מיותר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו