השבוע מתחילה עונת החגים, שבה נבלה שעות ארוכות בארוחות משפחתיות. זה בדיוק הזמן המושלם לרענן את זיכרוננו בנוגע לכמה נימוסי שולחן שאולי שכחנו. ביקשנו מ-Claude להזכיר לנו כמה כללים לשמירה סביב שולחן החג.
1. המתינו עד שכולם יושבים: אל תתחילו לאכול עד שכל הסועדים התיישבו והמארח הרים את הסכו"ם שלו.
2. המפית על הברכיים: למנהג הארכאי הזה יש סיבה טובה. מיד לאחר שהתיישבתם, הניחו את המפית על ברכיכם, כדי למנוע ממרקים, רטבים ושאר מאכלים להישפך עליכם.
3. סכו"ם מבחוץ פנימה: כידוע, התחילו עם הסכו"ם החיצוני במנה הראשונה ועברו פנימה עם כל מנה.
4. לעיסה בפה סגור: אנחנו יודעים שיש לכם מלא מה להגיד, אבל הקפידו ללעוס עם הפה סגור ולדבר רק אחרי שבלעתם את האוכל.
5. שימוש נכון בכוסות: השתמשו בכוס המתאימה לכל משקה. אל תערבבו בין כוסות היין והמים.
6. הימנעו משימוש בטלפון: אפילו אם אתם לא דתיים, השאירו את הטלפון הנייד בצד ובמצב שקט. אם חייבים לענות לשיחה או הודעה, התנצלו ועזבו את השולחן קודם.
7. אל תמרחו את המרפקים: שמרו על מרפקים קרוב לגוף ולא על השולחן.
8. בקשו בנימוס: אם אתם זקוקים למשהו, בקשו בנימוס.
9. טעימה לפני תיבול: טעמו את האוכל לפני שאתם מוסיפים מלח או תבלינים אחרים.
10. שימוש נכון במפית: אם עליכם לעזוב את השולחן זמנית, הניחו את המפית על הכיסא. בסוף הארוחה, הניחו אותה לצד הצלחת.
11. הודו למארחים: בסוף הארוחה, הודו למארחים על הארוחה והאירוח.
12. אל תשתמשו בקיסם שיניים ליד השולחן: אם אתם זקוקים לקיסם שיניים, השתמשו בו בפרטיות, רחוק מהשולחן.
13. הימנעו מנושאי שיחה רגישים: כפי שכבר ציינו לאחרונה, כדאי להימנע עד כמה שאפשר מדיונים על פוליטיקה, דת או נושאים שנויים במחלוקת אחרים בזמן הארוחה.
14. אל תגרדו את הצלחת: אם נשאר אוכל בצלחת, השאירו אותו שם. אל תנסו לגרד כל טיפה.
15. שמרו על קצב האכילה: נסו לסיים את המנה שלכם באותו זמן עם שאר הסועדים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו