X

הסוד להרזיה: אכלו יותר מהדברים האלה

הדיבור המקובל על דיאטות מתחיל בדרישה לאכול פחות – וזה הגיוני סך הכל, מלבד העובדה שיש דברים שדווקא הגברת הצריכה שלהם מועילה לדיאטה

גבר אוכל המבורגר. צילום: iStock Photos

האם אתם מנסים לרדת במשקל? מחקר חדש מאוניברסיטת אילינוי מציע גישה מפתיעה: במקום להפחית בכמויות האוכל, כדאי דווקא לאכול יותר – אך מסוגים מסוימים מאוד של מזון, כמובן. תוכנית הדיאטה החדשנית שלהם, הנקראת תוכנית שיפור תזונה אישית (iDip), מראה תוצאות מבטיחות עבור חלק מהמשתתפים. ביקשנו מ-Claude להסביר לנו איך זה עובד.

על פי המחקר, המפתח לירידה במשקל טמון בשני רכיבי מזון עיקריים:

1. חלבון: אכילת יותר חלבון יכולה לעזור בשמירה על מסת השריר במהלך הירידה במשקל.
2. סיבים תזונתיים: הגברת צריכת הסיבים יכולה לסייע בתחושת שובע ולשפר את בריאות מערכת העיכול.

תוכנית ה-iDip מתמקדת בחינוך המשתתפים לגבי תזונה, ועוזרת להם לפתח מיומנויות ליצירת תוכניות הרזיה אישיות. הנה כמה מהעקרונות המרכזיים שהם לומדים במסגרת התוכנית:

1. גרף חלבון-סיבים: כלי ויזואלי המציג את תכולת החלבון והסיבים של מזונות ביחס לקלוריות שלהם, ומאפשר למשתתפים להשוות בקלות בין אפשרויות מזון שונות ולבחור בבעלות הצפיפות התזונתית הגבוהה יותר.
2. איזון קלורי: בעוד שהתוכנית מעודדת אכילת יותר חלבון וסיבים, היא גם מדגישה את חשיבות הגבלת סך הקלוריות.
3. מעקב משקל שבועי: במקום לספור קלוריות בזמן אמת, המשתתפים משתמשים בתרשים משקל שבועי המבוסס על שקילות יומיומיות כדי לדעת האם להגביר, לשמר או להוריד את הצריכה הקלורית.

המחקר עקב אחר 22 משתתפים במשך שנה. בממוצע, הם ירדו כ-6.5% ממשקל הגוף ההתחלתי שלהם במהלך השנה. חלק מהמשתתפים אף השיגו ירידה מרשימה של כמעט 13% בממוצע, בעוד אחרים ירדו מעט מאוד או בכלל לא.

פרופסור מַנַאבּוּ נקמורה, מוביל המחקר, מדגיש את חשיבות שמירת צריכת החלבון והסיבים גם בעת שימוש בתרופות להרזיה כמו אוזמפיק. הפחתה דרסטית בצריכת המזון ללא שמירה על רמות חלבון מספקות עלולה לגרום לאובדן מסת שריר ועצם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר