X

חתולים שונאים דלתות סגורות - זו הסיבה

לחתולים יש נטיות התנהגותיות רבות שקשה לנו להבין – אבל הנטייה להילחם בעוז בדלתות סגורות היא אחת המוזרות ביותר. למה דלתות סגורות הן טריגר לחתולים?

חתול שורט דלת סגורה. צילום: מערכת feedy באמצעות הבינה המלאכותית Midjourney

בעלי חתולים מכירים היטב את התופעה: חתול ניצב מול דלת סגורה, מנסה לתחוב את כפותיו מתחת לדלת, שורט אותה ואפילו תוקף אותה תוך השמעת יללות מתוסכלות. מה יש לחתולים מדלתות סגורות? מומחים טוענים כי הגורמים לכך הם האבולוציה והתנהגות בעלי החתולים, ו-Claude מספרת לנו על הסיבות שדלתות סגורות "מדליקות" חתולים:

1. סקרנות טבעית
חתולים הם יצורים סקרניים מטבעם, ולפי הווטרינרית ההתנהגותית ד"ר קארן סוּאֶדה הם סובלים מ-FOMO – השם שניתן בשנים האחרונות לחרדה מהחמצה של מידע או אירועים חשובים, שגורם גם לבני אנוש להתעניין כל הזמן במה שכותבים חברים וזרים מוחלטים ברשתות החברתיות. כך, גם חתולים רוצים לדעת מה קורה בצד השני של הדלת ולחקור את הסביבה שלהם.

2. שליטה טריטוריאלית:
חתולים אוהבים לשלוט בגישה למרחבים ולמשאבים בסיסיים בטריטוריה שלהם – ולא איכפת להם אם היא רשומה בטאבו על שם האדם המאוס הזה שמביא להם אוכל. אינגריד ג'ונסון, יועצת התנהגות חתולים, מסבירה שזוהי התנהגות טבעית, הנובעת מהיותם גם טורפים וגם טרף פוטנציאלי בטבע.

3. חוסר הבנה של זמניות:
חתולים אינם מבינים שסגירת דלת היא מצב זמני. מבחינתם, מקום שהיה נגיש בעבר פתאום נלקח מהם, מה שיכול ליצור מתח לאור האופי שונא השינויים של חתולים.

4. רצון בתשומת לב:
מחקר משנת 2017 שפורסם ב-Behavioural Processes מצא שרוב החתולים מעדיפים אינטראקציה עם בני אדם על פני גירויים אחרים, כולל אוכל וצעצועים. דלת סגורה עשויה למנוע את האינטראקציה הזו, אם הבעלים נמצא בצד השני.

כיצד להתמודד עם התופעה

1. עקביות:
שמרו על עקביות בגישה של החתולים לאזורים שונים בבית. אם אזור מסוים אסור, הקפידו על כך באופן קבוע ולא רק בנסיבות מסוימות.

2. יצירת אלטרנטיבות:
ספקו לחתול גירויים ומקומות מעניינים אחרים בבית כדי להסיט את תשומת לבו מהדלתות הסגורות.

3. שמירה על שגרה:
נסו לשמור על שגרה קבועה ככל האפשר, כדי להפחית את תחושת חוסר השליטה והשינוי אצל החתול.

4. זיהוי מצוקה אמיתית:
יש להבחין בין התנהגות של חיפוש תשומת לב לבין מצוקה אמיתית. סימנים כמו יללות פרועות, אוזניים שטוחות ונשיפות עשויים להעיד על מצוקה אמיתית.

5. בדיקה וטרינרית:
אם יש חשש לגבי התנהגות החתול, מומלץ לבקר אצל וטרינר כדי לשלול בעיות בריאותיות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר