X

עכשיו, יותר מתמיד: איך לגרום לבן הזוג לדבר על הרגשות שלו

תקשורת ואינטימיות רגשית עומדות בבסיסה של כל זוגיות. כך תוכלו לפתוח את הלב - ולחזק את הקשר שלכם

אם אתם לא יודעים מה קורה להם בראש, הדמיון שלכם יכול להשתולל. צילום: freepik

תקשורת נחשבת לאבן יסוד של כל מערכת יחסים בריאה. עם זאת, עבור זוגות רבים, לגרום לבן או בת הזוג לדבר על הרגשות שלהם יכול להיות אתגר משמעותי. כאשר אחד מבני הזוג מתנגד לחלוק את רגשותיו - או אולי אפילו לא מבין לגמרי מה הוא מרגיש - יכולים להתעורר בקלות מתחים, אי הבנות וקונפליקטים.

אם אתם עומדים בפני מכשול כזה, חשוב לזכור שחוסר הרצון של בן או בת הזוג להיפתח עשוי לנבוע מבעיות עמוקות יותר. אנשים רבים מעולם לא למדו כיצד לבטא את רגשותיהם. בין אם בשל חוויות ילדות, ציפיות חברתיות או סגנונות היקשרות, לרבים מאיתנו קשה להיות פגיעים אל מול אדם אחר. עם זאת, עם הגישה הנכונה, אפשר לעודד את בני הזוג להרגיש בנוח יותר לשתף את מה שעובר עליהם.

תחילה, חשבו על הרגשות שלכם

לפני שתתייחסו לריחוק הרגשי של בן או בת הזוג, הקדישו רגע להתבונן פנימה. זה טבעי להרגיש מתוסכלים, מוזנחים או בודדים כאשר בני זוג לא משתפים איך הם מרגישים, אבל זה חיוני להפריד את הרגשות שלכם עצמכם מהמצב הקיים.

אם אתם לא יודעים מה קורה להם בראש, הדמיון שלכם יכול להשתולל. אתם עלולים להמציא רעיונות והנחות משלכם לגבי הסיבה שהם לא משתפים את הרגשות שלהם, או מה זה אומר לגבי מערכת היחסים. אם, למשל, בן או בת הזוג יושבים בצד השני של הספה עם ידיים שלובות כל הלילה, אתם עשויים לתהות אם הם כועסים עליכם או מסתירים משהו - כשבמציאות, אולי הם פשוט עייפים.

אם יש לכם סגנון התקשרות חרד, אולי יש לכם פחד מנטישה והשתוקקות לקרבה ואינטימיות. אם לבן או בת הזוג יש סגנון נמנע, זה עלול לפעמים להוביל לקונפליקט. חשוב להעריך את סגנון ההתקשרות שלכם אם אתם מרגישים חוסר ביטחון במערכת היחסים. התבוננו - ובדקו עובדות ומחשבות: האם יש לכם הוכחה ממשית לכך שהריחוק נובע מכך שלא אוהבים אותכם? או, אולי, אתה משלימים את הפערים האלה על סמך פחד, ולא עובדות?

אחת הדרכים המועילות לגלות את התשובה היא באמצעות כתיבת יומן, שעוזר לעשות סדר במחשבות. כך, תהיו מוכנים יותר לנהל שיחה רגועה וכנה אם וכאשר בן או בת הזוג יהיו מוכנים. המודעות העצמית הזו תמנע מכם גם להגיב בהתגוננות, מה שעלול להרחיק עוד יותר את הצד השני.

שאלו שאלות פתוחות

לפעמים, ייתכן שבן או בת הזוג לא יודעים איך לבטא את מה שהם מרגישים או עלולים לפחד מהתגובה שלכם. זה המקום שבו שאילת השאלות הנכונות יכולה לעשות הבדל גדול. במקום לשאול שאלות של כן או לא, נסו להשתמש בשאלות פתוחות, הממוקדות ברגש, שמעודדות את בני הזוג להרהר ולשתף בצורה מעמיקה יותר.

לדוגמה, אם הם נראים מוטרדים לאחר שיחת טלפון, במקום לשאול, "את.ה בסדר?" אתם יכולים לשאול, "איך אתה מרגיש אחרי השיחה?" או "מה עבר לך בראש בזמן שדיברתם?" אם הם מגיבים בתשובה קצרה, אמרו בעדינות משהו כמו, "אותי זה בטח היה ממש מעצבן. גם אותך?" אפשר גם לשאול מה הם מרגישים פיזית. אנשים מסוימים טובים יותר בזיהוי תחושות על הגוף שלהם - כמו שרירים תפוסים או קוצר נשימה - במקום חרדה או כעס.

שאלות אלו לא רק מעוררות את בן או בת הזוג לחשוב על הרגשות שלהם, אלא גם מראות שאתם באמת מעוניינים להבין את העולם הפנימי שלהם. התזמון הוא גם מכריע - בחרו רגעים שבהם לשניכם יש זמן ומקום לעסוק בשיחה משמעותית, במקום להעלות נושאים רגישים בזמנים מלחיצים.

תנו חיזוק חיובי

חשבו איך ליצור סביבה בטוחה ותומכת שבה בני הזוג מרגישים מוערכים. התחילו שיחות עם חיזוק חיובי על ידי הבעת הערכה לחוזקות של בן או בת הזוג או למאמצי העבר לתקשר. לדוגמה, אתם יכולים לומר, "אני אוהב.ת כמה שאת.ה מתחשב.ת", לפני שאתם מעודדים אותם בעדינות לשתף יותר על מה שהם מרגישים.

במקום להתמקד במה שאתם לא רוצים, הדגישו את מה שאתם רוצים שיהיה יותר במערכת היחסים. לדוגמה, במקום לומר, "את.ה אף פעם לא מדבר.ת על הרגשות שלך", נסו, "מאוד הערכתי את זה שדיברנו על התוכניות המשותפות שלנו לפני כמה ימים - אשמח לעשות את זה יותר". המסגור החיובי הזה מעודד את בני הזוג לראות בשיתוף רגשי משהו מועיל ולא מכביד.

הקפידו לתקשר את הרצונות שלכם בצורה ברורה וספציפית וכזו שאפשר להיענות לה. לדוגמה, במקום לבקש במעורפל "יותר זמן איכות", אתם יכולים להציע, "כיף לי כשאנחנו אוכלים יחד ארוחת ערב בלי הסחות דעת - אולי ננסה לעשות את זה כמה פעמים בשבוע?"

שקלו עזרה מקצועית

אם למרות המאמצים, בני הזוג שלכם עדיין מתקשים להיפתח, זה עשוי להיות מועיל לבקש הכוונה של מטפל. איש מקצוע יכול להציע כלים וטכניקות לשיפור התקשורת ולעזור לשניכם לחקור בעיות בסיסיות שעלולות להפריע לביטוי רגשי. אם בני הזוג מהססים לגבי טיפול, הדגישו כמה זה חשוב לכם ולבריאות של מערכת היחסים שלכם. אנשים רבים מוכנים לנסות טיפול אם הם מבינים את הפוטנציאל שלו לחזק את הקשר.

בינתיים, ודאו שיש לכם מקום לפורקן רגשי - בין אם זה לדבר עם חברים, משפחה או מטפל משלכם. חשוב לא לסמוך רק על בן או בת הזוג לתמיכה רגשית, במיוחד אם הם לא נמצאים במקום שבו הם יכולים לספק זאת.

דיבור על רגשות אולי לא בא באופן טבעי לאנשים מסוימים, אבל עם סבלנות, אמפתיה והגישה הנכונה, זה יכול להיות קל יותר עם הזמן.

הכתבה נכתבה בעזרת ChatGPT

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר