במהלך חג הסוכות שוב שברה SpaceX את השיא שלה, לאחר שביצעה את השיגור ה-70 שלה מתחילת השנה הגריגוריאנית. הסתייענו ב-ChatGPT כדי לפרט קצת על ההישגים הרבים של חברת החלל של אילון מאסק השנה.
בליל החג שוגר מבסיס קייפ קנברל בפלורידה טיל פלקון 9 של SpaceX, ועליו 22 לוויינים נוספים למערך האינטרנט הלווייני שלה, Starlink, שמתקרב כעת ל-5,000 לוויינים מתוך 12,000 שאושרו ו-30,000 שהיא ביקשה להציב במסלול נמוך. השיגור הזה היה ה-70 שלה השנה בסך הכל, והשני למשימה במסלול סביב כדור הארץ. מדובר בממוצע של שיגור בכל 4 ימים – וכולם, ללא יוצא מן הכלל, עברו בהצלחה.
הישג נוסף במשימה הזו היה הנחיתה המוצלחת של חלקו העיקרי של הטיל על אונייה בלב ים 8.5 דקות לאחר השיגור. עבור הטיל המסוים הזה, מדובר בנחיתה ה-10, וכעת יש לחברה לפחות 3 טילים שונים ששרדו בהצלחה מספר שיגורים דו-ספרתי.
בנחיתות, לעומת שיגורים, נחלה SpaceX הצלחה מעט פחות גדולה: אמנם, מספר הטילים שנחתו בשלום הוא 70 – זהה למספר השיגורים – אך הסיבה לכך היא שלא בכל שיגור מעורב טיל בודד: שיגורים למשימות רחוקות יותר, כמו לתחנת החלל, לירח או לכוכבים אחרים, מתבצעים על ידי מערכי טילים שכוללים בדרך כלל 3 טילים מחוברים. בשיגורים כאלה, החברה מנחיתה שניים משלושת הטילים, בעוד השלישי, והגדול ביותר, מתרסק באוקיינוס (כמות הדלק ששורף הטיל הגדול, Falcon Heavy, לא מאפשר לו כרגע לבצע נחיתה ‘רכה’). באחד מהשיגורים הללו, זה של החללית Starship, התפוצץ כל המערך באוויר לאחר השיגור, כך שלא הטיל ולא החללית נחתו בשלום.
קוץ נוסף באליה של הנתונים הללו, שחושב על ידי אתר Space Explored, הוא הסיכוי האפסי של SpaceX להגיע בקצב הנוכחי למטרה שהציבה לעצמה לשנה הזו: 100 שיגורים. כדי להגיע לשיא הזה, הקצב הממוצע של השיגורים צריך לרדת מאחד ל-3.96 ימים לאחד כל 3.65 ימים, עלייה שלא סביר שהחברה תצליח להשיג בחודשים הנותרים, שכן בחודשי הסתיו והחורף קשה יותר למצוא ימים עם תנאים מוצלחים לשיגור.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו