אורח החיים המזרח תיכוני תורם לאורך חיים גדול יותר, כך מסתבר שוב ושוב ממחקרים מדעיים, ומחקר חדש, שכליו נספר בסיוע ChatGPT, מוסיף למכלול הזה מסקנות שלפיהן אורח החיים המקומי תורם גם לאיכות החיים.
צוות חוקרים, בראשות אקדמאים מהאוניברסיטה האוטונומית של מדריד ובית הספר לבריאות הציבור על שם TH צ'אן באוניברסיטת הרווארד, התעמק בנתונים ממחקר ‘ביובנק’ הבריטי, שבחן את ההרגלים של 110,799 מבוגרים בגילאי 45 עד 70 מרחבי בריטניה. ממצאי המחקר מצביעים בבירור על יתרונות בריאותיים הנובעים מהקפדה על אורח חיים ים תיכוני, המתאפיין במזונות טריים ובריאים וגישה מאוזנת לחיים.
בלב אורח החיים הים תיכוני עומדים עמודי התווך שלו: תזונה שופעת פירות, ירקות ודגנים מלאים, המלווה בצריכת סוכר ומלח מוגבלת. הסימפוניה הקולינרית הזו מתואמת עם מעורבות חברתית, פעילות גופנית ומנוחה מספקת – איזון שיוצר קיום בריא וחזק יותר. המחקר גילה כי אנשים שאימצו את אורח החיים הרב-גוני הזה היו בסיכון נמוך ב-29% למות בגיל מקביל לכאלה שלא חיו באורח מזרח תיכוני.
התובנות של המחקר מתרחבות מעבר לכך, וחושפות את יכולתו של אורח החיים הזה להפחית סיכונים בריאותיים ספציפיים. למרבה הפלא, אלו ששילבו בחריצות מנוחה, פעילות גופנית ואינטראקציה חברתית בחייהם נמצאו גם פחות רגישים למחלות לב וכלי דם – קטגוריה הכוללת התקפי לב ושבץ מוחי – ואפילו סרטן.
מרסדס סוטוס פרייטו, מובילת המחקר, הדגישה את ההשפעות החיוביות של אורך החיים המזרח תיכוני על הבריאות, וציינה שגם אוכלוסיות שאינן ים תיכוניות יכולות לאמץ בקלות את עקרונות אורח החיים הזה על ידי שימוש במוצרים זמינים מקומיים והתאמת אורח החיים להקשר התרבותי.
על התזונה המזרח תיכונית, עם סלטי הירקות הפשוטים והבריאים שלה, נכתב כבר רבות, אך כעת מושם דגש על הגישה ההוליסטית של אורח החיים האזורי לרווחה, המבינה את הסינרגיה העמוקה בין תזונה, פעילות, מנוחה וחיבור חברתי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו