העונש המקורי על אי-עטיית מסכה

השוטרים בעיר ג'קרטה שבאינדונזיה החליטו על רעיון להעניש את התושבים שלא מקפידים על ההנחיות • לצערם של רבים – הענישה הופסקה • כל הפרטים

עונש מקורי על אי עטיית מסכה // צילום ארכיון: רויטרס // עונש מקורי על אי עטיית מסכה

קציני משטרת ג'קרטה באינדונזיה, מצאו דרך מקורית משלהם להעניש אנשים שהפרו את ההוראות לעטיית מסכה.

מפרי החוק חוייבו לשכב בארון מתים למשך כ5 דקות כדי להבין שבהתנהגות שלהם הם מסכנים את בריאות הציבור וגורמים למוות. העונש הזה היה אחד משלוש אפשרויות בניהן תשלום קנס או עבודות שירות בניקיון במשך שעה לטובת הציבור.

השיטה החדשה שהתפרסמה בוצעה למעשה במשך הימים רביעי וחמישי אלא שאז מפקד המשטרה הבכיר התערב ונזף בקצינים על הרעיון והורה להם להפסיק אותו. ראש סוכנות האכיפה הארצית אמר בשידור רדיו: "נזפתי בקצינים והורתי להם להפסיק עם הרעיון הזה הוא מנוגד לחוק. אפשר לקנוס אנשים או לתת להם עבודות שירות אבל אי אפשר להמציא עונש חדש שלא קיים בתקנות. לכן ביטלתי את העונש והורתי לקצינים ולשוטרים לפעול על פי החוק".

באינדונזיה יש התפשטות נרחבת של מגפת הקורונה ואחוזי התמותה גם של צעירים גבוהים מאד במדינה, לאור זאת ערים וישובים רבים החלו להציב מיצגים שונים הקשורים למוות כמו ארונות קבורה ענקיים עם שמות הנספים, וזאת כדי לשכנע את הציבור לעטות מסכות ולא להפר את הכללים.

זו גם הסיבה שקציני המשטרה המקומית, מתוך רצון להמחיש את הסכנה הנוראית במגפה, יצרו את העונש המקורי שכאמור הופסק. בינתיים מתברר כי מפרי חוק רבים מעדיפים שלא לשלם את הקנס אלא לבצע עבודות שירות במשך שעה לטובת הקהילה.

"שאלתי אותם למה אתם לא משלמים את הקנס אלא ככה עובדים שעה בניקיון והם אמרו לי שאין להם כסף" הסביר שוטר מקומי שהיה אחד מהוגי הרעיון של ארון הקבורה. בנתיים השיטה הופסקה אף על פי שחינוכית ייתכן ומדובר בהחלט ברעיון טוב הממחיש את הסכנות באי ציות לעטיית מסכה בעת המגפה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר