עוד תופעת לוואי של מגפת הקורונה: לאחרונה חלה התפשטות מואצת של חיידק זיבה העמיד לאנטיביוטיקה שבה טופלו חולי COVID-19 רבים.
התרבות מקרי הזיבה בעולם מעוררת דאגה מאחר שכחלק מהטיפול בנגיף הקורונה ניתנו תרופות אנטיביוטיות מסוג אזיטרומיצין - לצורך טיפול בדלקות בסינוסים ובבית החזה - לא פעם במינון גבוה וכשלא בהכרח היה לכך צורך טיפולי רפואי אמיתי. בארגון הבריאות העולמי חוששים כי עקב השימוש הרב באנטיביוטיקה, החיידקים מפתחים אליה עמידות במהירות.
עוזרת המנכ"ל בחטיבה להתמודדות עם חיידקים בארגון הבריאות העולמי, ד"ר חנן בלקי, הביעה בראיון עם המגזין הכלכלי של הטיימס, דאגה של ממש מ"האינפלציה המיותרת שאנו רואים בשימוש באנטיביוטיקה סביב הטיפול בקורונה, גם במקרים שאין לכך שום צורך רפואי אמיתי. חיידקים רבים נחשפים כך לכמות גדולה של חומרים אנטיביוטיים, וחלקם פשוט מתגברים על החומרים ומפתחים עמידות נגדם".
חשוב לציין כי הדיווחים על חיידק זיבה עמיד לאנטיביוטיקה התגברו מאד כבר לפני המגפה, בשנת 2019, ועוררו דאגה רבה מאד בממסד הרפואי.
קווין קוקס, יושב ראש ההנהלה של הארגון הבינלאומי להתמודדות עם חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה (Biotaspheric Limited), מודאג מאוד. "חייבים לעצור את גל השימוש הנרחב שלא לצורך בחומרים אנטיביוטיים", אמר. "אנחנו עלולים לפתח בעצמנו חיידק-על שייצר מחלת זיבה שאין לנו אליה תרופה. אנשים יחלו בחיידק הזה, יפיצו אותו ומהר מאוד נעמוד בפני צרה של ממש ונצטרך במהירות לחפש לכך טיפול אחר".
הדאגה הרבה מה"סופר זיבה" נובעת מכך שהמחלה פוגעת בפוריות וכן גורמת לעיוורון בקרב תינוקות שנדבקו בה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו