פוסט פייסבוק מרגש שעלה לרשת מציג את סיפורו של יוני זרקה, עולה חדש שמוכן לעשות הכל בשביל להתגייס לצה"ל. הבעיה היא, לטענתו, שצה"ל מסרב לקבלו בשל גילו. בשיחה עם "ישראל היום", יוני בן ה- 32, מספר כי צה"ל לא מאפשר לו להתגייס למרות עשרות פניות שלו.
הסרטון שהעלה יוני לעמוד הפייסבוק שלו
בפוסט הפייסבוק שלו כתב יוני: "אני יוני, אני גר בתל אביב, עולה חדש מצרפת. אני עושה את הסרט הזה כי אני צריך את עזרתכם. עליתי לארץ ישראל לפני עשרה חודשים, המטרה היא להתגייס ולהיות לוחם בצה"ל. הסיבות הן פשוטות: אני יהודי, אני ציוני, ואני רוצה להגן על מדינת ישראל שלנו, על הבית שלנו, חלק מעצמי מלידה".
"אני רוצה להגן על 7,000,000 הנשמות במדינה הזו", המשיך יוני, "אבל הבעיה היא שאני לא יכול בגלל הגיל שלי. תשמעו אותי טוב, אני אף פעם לא וויתרתי, אני לא מסכים עם ההחלטה הזו. אני רווק, בלי ילדים, אני לא רוצה להקים משפחה, אני לא רוצה עזרה כספית כחייל בודד - אני רק רוצה לשרת במדינת ישראל. אני אצליח".

אני רק רוצה לשרת במדינת ישראל. אני אצליח
יוני ממשיך ומספר על התשובות שקיבל מצה"ל. "אבל התשובות שקיבלתי מהצבא הן שטויות. בגלל הגיל שלי, אני בן 32, אני מבחינה פיזית בכושר, אני ספורטאי יותר מגברים צעירים, השתתפתי פעמיים בתחרות ה'איירון מן', ובכמה מרתונים. שלחתי קורות חיים, פקסים, מכתבים, אבל התשובה היא כל הזמן לא".
"אבל אין בעיה אני לא אוותר, אני לא רואה בעיניים. אני ממושמע ואין לי בעיה לקבל פקודות ממפקדים יותר צעירים ממני. עשיתי וסיימתי אולפן, אני גר עם ישראלים, מאז שהגעתי כל מה שעשיתי היה בשביל להשתלב ולהתגייס בצה"ל. אני נשאר עם מוטיבציה - החלטתי היום בבוקר ללכת לתל השומר ולהפגין לבד עם דגל ישראל ביד ושלט עם המסר - 'אם אתה רוצה לעזור לי להגן על הבית שלנו ואתה תומך צה"ל, שתף את הוידאו הזה על הקיר שלך בפייסבוק, תודה על העזרה'. הדברים האלו לידי זה הבגדים שלי, אם אני מקבל תשובה שלילית, אני אישן כאן, אני עקשן אני נחוש. עם ישראל חי", כתב יוני.
"אני יותר ספורטאי מגברים צעירים, השתתפתי פעמיים בתחרות ה'איירון מן', ובכמה מרתונים"
בשיחה עם "ישראל היום" מספר יוני: "הגעתי לתל השומר אתמול ב- 7:30 בבוקר, דיברתי עם המון חיילים בבקו"ם, הם תומכים בי. רציתי לדבר עם קצין ולא נתנו לי, קניתי שק שינה והלכתי לישון שם ברחוב בכניסה לבקו"ם. חברים שלי הביאו לי אוכל ובגדים בבוקר. אני מכיר גם חיילים שלקחו אותם לצה"ל בגיל 35, אני בן 32, אני לא מבין למה מתעקשים לא לקבל אותי. הצלחתי לדבר עם מפקדת שאמרה שתעזור לי, שאני צריך לא לוותר ושבסוף יקבלו אותי. אני נשאר כאן בנתיים, לא חוזר הבייתה, כי כאן בצבא - זה הבית שלי".
מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "בצה"ל קיימת מדיניות לגיוס עולים, כאשר משך שירותו של העולה נקבע בהתאם לגילו במועד הגיעו לארץ ומצבו המשפחתי ביום גיוסו. מדיניות זו מסדירה גם את הגיל האחרון בו ניתן להתנדב לגיוס שהינו 27. באשר למקרה המדובר, פניותיו נבחנו מספר פעמים אך בשל גילו, בקשתו להתגייס נשללה".
תודה לפרדריק לאמי, ששלח את הפוסט המקורי של יוני.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו