העגורים כבר עפים על זה: אגמון החולה נפתח מחדש למבקרים

יותר משנה שימש העמק כבית חולים שדה לבעלי החיים שנפגעו במלחמה • כעת ניתן לשוב ולהנות מאחד המקומות הכי קסומים בצפון

הטבע חזק מהכל. אגמון החולה נפתח מחדש למבקרים . צילום: סהר אברהמי

שנה מאתגרת עברה על הצפון ועל עמק החולה: האגמון המתויר שבימים כתיקונם משמש כאתר צפרות בינלאומי, הוסב במהלך המלחמה לבית חולים שדה לבעלי חיים שנפגעו, בעיקר משריפות שנגרמו משיגורי טילים. חיילים ששירתו באזור הביאו את החיות שזקוקות לטיפול, וצוות העובדים של קק"ל טיפל בהן, לעתים תחת ירי. היום (ראשון) האתר נפתח מחדש לציבור הרחב.

אגמון החולה נפתח מחדש למבקרים// סהר אברהמי

אגמון החולה משתרע על פני שטח של כ-6,000 דונם, ונצפו בו כ-500 מיני ציפורים, בשל היותו תחנת מעבר חשובה לעופות נודדים. העגורים כבר השתקעו פה לחורף הקרוב. אורך המסלול באגמון כתשעה ק"מ ואפשר לסייר בו ברגל, באופניים, ברכב חשמלי ירוק או בעגלת המסתור המתאימה בעיקר לחורף ולגשם. דמי הכניסה: 10 שקלים בלבד עד חודש מארס.

עגורים באגמון החולה, צילום: חננאל רייזר

המלחמה הותירה את חותמה הכבד גם על היערות בצפון. כ-80 אחוז מהעצים ביער בהרי נפתלי ובנבי יושע אי ניזוקו בעקבות שריפות מירי רקטי. יער בירייה הסמוך לצפת ניזוק בכרבע משטחו. בסך הכול נשרפו בצפון 23,500 דונם – כמעט כמו שטח השיפוט של רמלה ולוד יחד.

החיות הפצועות שטיפלו בהן בבית חולים השדה במהלך המלחמה, צילום: צוות מרכז האקלים
 

כחלק מתהליך ההתאוששות, קק"ל משקיעה כ-100 מיליון שקלים בשיקום היערות. צוותי היערנים פועלים יום-יום, עוברים אתר אחר אתר, בודקים נפלים וליקויים ומתכננים את פתיחת השטחים מחדש לביקור הציבור. אלפי העופות לצד המים והנוף הירוק בחולה הוא תזכורת לעוצמתו של הטבע, שחזק מהכל.

שטח של כ-6,000 דונם. אגמון החולה,
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר