בילוי לחג עם הילדים

משהו אחד שכדאי לעשות עם הילדים

צילום: לירון אלמוג // פארק אקטיבי באשכול

כאם לילדים קטנים, אחת מההתמודדויות בחופשות החגים בואכה החופש הגדול היא מה לעשות בכל יום עם הילדים. אז כדי להקל עליכם, קוראים יקרים, מדי יום, ולאורך כל חופשת הפסח, אמליץ על משהו אחד שכדאי לעשות עם הילדים. אשתדל שזה יהיה משהו עם ערך מוסף, יחסית זול ולא דורש השקעה מיוחדת מכם. חופשה נעימה!

מגישה: ליטל שמש צילום: דורון פרסאוד מאפרת: אומאי שטרית

פארק אקטיבי באשכול  

נחל הבשור הוא מהארוכים שבנחלי הנגב. הוא מתחיל את דרכו ליד שדה בוקר, עובר בצפון הנגב ונשפך לים ליד עזה. בגדה המזרחית של הנחל, במקום שבו נובע עין הבשור, הקימה רשות הטבע והגנים את פארק אשכול. זהו נווה מדבר יפהפה, ובו מדשאות רחבות ידיים, מתקני פיקניק ומתקני שעשועים לילדים. בחלק הצפוני של הגן הלאומי מתנשאת בראש גבעה קטנה - ח'ירבת שלאלה, נווה מדבר יפהפה, שמראשה יש תצפית נאה על הסביבה. 

למרגלות הגבעה, בערוץ נחל הבשור, נובעים מעיינות עין הבשור, שנאספים לבריכה מקסימה שחובה להשתכשך בה. בפארק אשכול מחכות לכם שלל אטרקציות לילדים כטרמפולינת ענק ומתקני שעשועים (בתשלום), מתנפחים וסירות פדלים במעיינות (בתשלום), מסלולי אופניים משולטים, ערכת ניווט אישי/משפחתי בפארק (בתשלום). אפילו מסלול דיסק גולף הראשון במזרח התיכון - מתקנים מיוחדים הפזורים במסלול מיוחד לזריקת פריסבי. מומלץ לוודא בטל': 08־9985110.

פסח בפארק: ב־6 - 7 באפריל - לכידת ציפורים, טיבוע ושחרור ע"י צפר מומחה, סיור אל אתרים ברחבי הפארק. ב־8 - 9 באפריל: התנסות מודרכת במסלול דיסק גולף חדש. אפשרות ללינה בחניון הבשור - חניון מסודר להקמת אוהלים משפחתיים, קרוואנים ומגורונים להשכרה.

שעות הפעילות בימי החג: 08:00-17:00, ערב חג וימי ו' 08:00-16:00

מחיר כניסה: 22 ש' למבוגר, 10 ש' לילד. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר