יזהר סהר, מסעדת רוטנברג
צידה לדרך: אני לא מוותר על פירות, לחמים עם ממרחים ועוגיות.
מומלץ בחום: אני אוהב מאוד לעצור בשיפודי אלזעים בכיכר המעיין בנצרת. מכיר את המקום כבר שנים מטיוליי הרבים באזור.
הכי הכי: לא מוותר על עראייס עם קצת חריף. מרייר בין ביס לביס.
טיפ בבקשה: לצאת לטיול באמצע השבוע ולא בסופי השבוע. זה אולי מאתגר אבל תתפלאו כמה הכל רגוע ופתוח. בימים יותר עמוסים חשוב לתכנן את הטיול לפרטי פרטים כדי לא לשרוף זמן מיותר בפקקים.
ניר צוק, מסעדת מאפו
צידה לדרך: אני אוהב לקחת פירות וכמה שיותר. גם לבאנה, לחם ופלפל חריף אני תמיד דוחף לצידנית.
מומלץ בחום: הקונדיטוריה של דוד לאור במבשרת בדרך לירושלים. שמעתי עליה מחבר שגר בירושלים לפני כמה שנים.
הכי הכי: אין כמו משהו מתוק בטיול, ולכן אני ממליץ שם על האקלרים במילוי וניל.
טיפ בבקשה: אני ממליץ לחתום טיול ברצועות חוף עם נוף מרגיע. במכמורת יש חיבור עם הנחל. החיבור של המים המתוקים והמלוחים הוא מרגיע ומרגש, בטח אחרי הליכה מרובה ונסיעה ארוכה.
שאול בן אדרת, מסעדות התרנגול הכחול, קימל בגלבוע ומר וגברת לי
צידה לדרך: אני לוקח בקבוע תרמוס קפה, צידנית עם קרחונים, קולר עם מים והרבה קרח, כריכים, חטיפים לילדים. פירות וירקות שטופים חתוכים ומוכנים לאכילה.
מומלץ בחום: אני אוהב לבקר במגדלנה של זוזו עם החיוך הגדול וקבלת הפנים על הכנרת. שף מאוד מוערך שכולם מכירים, מציג את המטבח הערבי החדש, ולא את השילוב הנודע של החומוס טחינה־צ'יפס־סלט שכולם מכירים ועושה להטוטים של אוכל ערבי מודרני ומתוחכם. בחיפה תחתית אני לא מוותר על מעיין הבירה. מגישים שם אוכל רומני ומזרח־אירופי. אני מכיר את המקום כבר שנים רבות, הוא מוכר וידוע כמוסד קולינרי ששמו הולך לפניו לא רק בעיר החיפאית אלא ברחבי הארץ כולה.
הכי הכי: במגדלנה שבמגדל אפילו החומוס והלבנה מקבלים מבחינתי כוכב מישלן. במעיין הבירה לא מוותר על בירה משובחת, כבד קצוץ, איקרה ובשרים מעושנים.
טיפ בבקשה: לתכנן היטב פתרונות תעסוקה לילדים כדי שלא ישתעממו. לתכנן את מסלול הנסיעה מראש ולבדוק באינטרנט נקודות ציון מעניינות העוברות
יוסי שטרית ודוד אלמקייס, מסעדת דוד ויוסף
צידה לדרך: דודו לא מוותר על לחם טוב, פלפל חריף, גבינות, יין ופירות העונה. יוסי חייב גרעינים כדי שיהיה עם מה להעביר את הזמן מול נופי ארצנו.
מומלץ בחום: דודו ממליץ על דוכן החומוס של סעיד שנמצא בשוק עכו שאותו הכיר כילד. יוסי מכוון לשווארמה קטנה ומטריפה וגולד פיש - שניהם בחיפה.
הכי הכי: יוסי לא מוותר על שני חצאי פיתות עמוסות בשווארמה עם שומן, ובגולד פיש על דגים מטוגנים. דודו ממליץ על החומוס שמבחינתו מקבל שלושה כוכבי מישלן בחומוס.
טיפ בבקשה: יוסי ודודו ממליצים לא לוותר על יין משובח ופלייליסט טוב במהלך הטיול. היין והמוזיקה יכולים להקפיץ את האווירה.
אביב משה, מסעדת מסה
צידה לדרך: כשאני יוצא לטיולים חובה שיהיו בצידנית כריכים, רצוי עם קציצות ירק, אריסה ולימונים כבושים. אני גם לא מוותר על פירות וחטיפים.
מומלץ בחום: דוכן פלאפל וחומוס בראש פינה שנקרא אוסול. את המקום הכרתי לראשונה לפני כעשר שנים כשנסעתי לבשל במלון מצפה הימים.
הכי הכי: מנת החומוס המפורסמת שלהם מגיעה עם שלושה כדורי פלאפל מתובלים מעל. מדובר במנה מעולה שסוגרת פינה.
טיפ בבקשה: כשיוצאים לטיול, חשוב שזה יהיה עם המשפחה כי אלו הרגעים הכי מהנים וחשובים - להיות עם בני המשפחה ולחוות איתם הכל.
גיא מלכה, מסעדת חדר האוכל
צידה לדרך: לפני שיוצאים לטיול אנחנו מצטיידים מראש בפירות. אנחנו חותכים אותם ושמים בקופסאות. בקיץ אלה אבטיח, מלון, תותים, ענבים וסברס. בחול המועד מתווספים גם תפוחים ופירות הדר.
מומלץ בחום: בכביש הערבה בדרך לאילת יש מסעדה קסומה בשם קפה מואה בערבה. נחשפתי אליה בילדותי.
הכי הכי: המסעדה מגישה סלט צפתית שבכל פעם שאני מזמין אותו עולים לי זיכרונות מתוקים מנקודות רבות בחיי - טיולים עם ההורים בגיל צעיר, נסיעות עם חברים בגיל ההתבגרות, מגורים באילת אחרי השחרור מצה"ל. בכל מסעדה שבה הייתי שף, אני מגיש גרסה משלי לסלט הצפתית האהוב.
טיפ בבקשה: לצאת לטיול באמצע השבוע ולא בסופי שבוע ובחגים כשהכבישים פקוקים. אשתי ואני לוקחים חופש כדי לטייל. לטעמי, זו הדרך הכי טובה לניצול ימי חופשה שנתיים. כמו כן, אני אוהב להתייעץ עם בעלי עסקיים מקומיים ולשאול היכן הם אוהבים לאכול, כך אני נהנה מהטעמים האמיתיים של האזור שבו אני מטייל.
אליאס מטר, מסעדת לוקנדה, רמדה אוליבייה נצרת
צידה לדרך: פירות וירקות, סנדוויץ' אבוקדו וגבינת גאודה, סלט פירות קר, חטיפי גרנולה ובעיקר כל סדרת הקינדר שאני לא יכול בלעדיה.
מומלץ בחום: מסעדת הדרכים האהובה עלי עוד מימי ילדותי היא שווארמה חאזן פורד בחיפה. היינו נוסעים לשם בכל שבת. בכל רגע נתון יש במקום תור של אנשים שעומדים וממתינים למנות שלהם.
הכי הכי: לא מדובר על מסעדת גורמה אלא על שווארמייה שמתרכזת בעיקר בשווארמה טובה שמגיעה בתוך לאפה דקה מאוד.
טיפ בבקשה: מבחינתי, הטיפ הכי גדול הוא הכי מובן מאליו אך מתבקש - לצאת לטיול עם חברים שאיתם יהיה שמח וכיף.
לירז שדה, מסעדת בראסרי עין כרם
צידה לדרך: לא מוותרת על צידנית עם קרח ובתוכה פירות טריים חתוכים שייתנו לנו טעם טוב ותוספת של אנרגיה.
מומלץ בחום: מסעדת רוטנברג ליד קיבוץ גשר. מדובר במסעדה כיפית מאוד וטעימה. יש מרחב גדול בחוץ לשבת עם הילדים בלי הפרעה וליהנות מהנוף המהמם. נחשפנו לראשונה כשנסענו עם המשפחה לטיול בצפון וחיפשנו מקום טוב לאכול, חברים המליצו ולא התאכזבנו. בכלל, כל האזור סביב הכנרת הוא אזור יפה ויש הרבה מה להספיק לראות.
הכי הכי: אני מאוד אוהבת שם את קציצות הבורי עם פירה שעועית שיש לו טעם חריף וכיפי.
טיפ בבקשה: חפשו מראש בכל מסלול טיול מקום עצירה לפיקניק. הטיול יהיה הרבה יותר מהנה אחרי ארוחה טובה.
מוטי דוד, מסעדת אדום
צידה לדרך: לפני כל נסיעה יש לי טקס עצירה למילוי צידה לדרך ב"לחם תומר" של השף תומר באלס. אני עושה שם סיבוב וקונה כריכים, בורקסים, זיתים וקפה.
מומלץ בחום: אחת ההעדפות שלי היא עצירה באלחנן בקיבוץ משמרות. מקום נהדר לארוחת בוהריים, מאפים, סנדוויצ'ים שווים, גבינות וממרחים מצוינים - שווה עצירה של שעה לפחות. נחשפתי לאלחנן לפני חצי שנה כאשר חיפשנו מקום לעצור לאכול בו ארוחת בוקר בדרך לצפון והגענו לשם במקרה.
הכי הכי: פלטה של ארוחת בוקר מגניבה עם ירקות צלויים, גבינות, מאפים וסלט גדול. אני לא מוותר על המאפים וכמובן הכנאפה המעולה שלהם.
טיפ בבקשה: אנחנו אוהבים לטייל לא מעט בארץ, אבל תמיד לפני כל נסיעה ארוכה אנו מכינים מסלול עם נקודות עצירה שקשורות באוכל בדרך. זה לא משנה אם ניסע לצפון או לדרום, יומיים לפני אנחנו נשב ונרשום לנו את המקומות שהיינו רוצים לעצור ולאכול בהם. זה הופך את הדרך לכיפית יותר, מיוחדת וכמובן טעימה.
באשיר סלימאן, מסעדת בית הצייד
צידה לדרך: לא מוותר על כריך רוסטביף עם חמוצים תוצרת בית שאשתי כובשת ובירה שחורה.
מומלץ בחום: מסעדת ההמבורגרים "כביש 90" בצומת מחניים. נחשפתי אליה רק לפני חצי שנה. אני מתגורר בכפר גוש חלב ומסתובב בגליל העליון לעיתים תכופות ואוהב את האווירה והמקום.
הכי הכי: יש שם המבורגרים עסיסיים עם תוספות טעימות במיוחד. אל תשכחו להוסיף שליש בירה.
טיפ בבקשה: להצטייד בבקבוק יין טוב. בקיץ - לבן צונן, ובחורף - אדום איכותי. זה לצד פירות, ואתם מסודרים בטיול.
רימה אולברה, מסעדת אואזיס
צידה לדרך: איך אפשר בלי פירות ויין? זה חובה בכל טיול.
מומלץ בחום: אני מגיעה הרבה למסעדת עזבה בראמה ליד כרמיאל. מדובר במסעדה ערבית שאני מכירה שנים.
הכי הכי: יש להם מנת סינייה מושלמת. בכל פעם אני נדהמת כמה היא טעימה ועסיסית.
טיפ בבקשה: לקחת איתכם חבר שלא מטייל או חבר מחו"ל ולגלות בעצמכם מקומות שגם אתם לא ידעתם על קיומם. לי זה תמיד עובד, ואני מופתעת מחדש כמה פינות קסם יש בארץ.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו