מושל הוואי ג'וש גרין הכריז על תוכניות להפוך את הוואי ליעד "עמיד בפני שינויי אקלים", שיכללו בין היתר גם אגרה חדשה לתיירים אשר תסייע במימון מאמצי השימור של המדינה.
"הממשל עובד על הצעת 'האגרה הירוקה'. היוזמה תחייב מבקרים לשלם אגרה שתסייע במימון יוזמות לחוסן אקלימי", נכתב בהצהרה. "כספים אלה יתמכו במאמצים לשימור והגנה על הסביבה שלנו וקידום פתרונות אנרגיה נקייה. כתוצאה מכך, מאמצים אלה יסייעו בהפיכת הוואי לחסינה ובת-קיימא יותר עבור הדורות הבאים שלנו".
האגרה תתווסף למס התיירות הקיים בהוואי - 10.25 אחוזים עם תוספת של 3 אחוזים בחלק מהמחוזות, ולמעשה תיחשב כמס תיירים חדש.
בתחילה, גרין קידם אגרה קבועה של 50 דולר לתיירים במהלך 2022. שנה לאחר מכן, גורמים רשמיים הציעו להקים תוכנית אגרת מבקרים שתחייב תיירים לשלם אגרה לרכישת רישיון לביקור בפארקים, ביערות או בכל אזור טבע אחר של המדינה. היוזמה לא צלחה ולא אושרה.
בתחילת 2024, הוצגה הצעת חוק הקוראת ל"אגרה צנועה" לתיירים שתייצר הכנסות של יותר מ-68 מיליון דולר בשנה ותגביר את המודעות להשפעות שינויי האקלים. שבועות לאחר מכן, מחוקקי המדינה בחרו שלא לאשר את היוזמה למרות שריפות הענק ההרסניות שהחריבו את החוף המערבי של מאווי חודשים ספורים קודם לכן באוגוסט 2023 וגרמו ליותר מ-100 מקרי מוות.
הוואי רחוקה מלהיות היעד היחיד המטיל מס תיירות. בספטמבר 2024, ניו זילנד כמעט שילשה את האגרה למבקרים בינלאומיים וב-1 בדצמבר 2024 החלו האיים המלדיביים לגבות מס יציאה המבטיח שהמטיילים יתרמו לשימור האיים. המדינות מצטרפות לרשימה ארוכה של מקומות - כולל איסלנד והעיר האיטלקית ונציה - המשתמשים באגרות כדי לסייע במאבק בתיירות יתר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו