בזמן שאתם מתלוננים על הארוחה במטוס, כדאי שתדעו: גם שף עטור כוכבי מישלן היה מתקשה להגיש לכם ארוחה טעימה בגובה 30 אלף רגל. מחקרים חדשים חושפים כיצד תנאי הטיסה משפיעים על חוויית האכילה שלנו והתוצאות מפתיעות.
כיצד תנאי הטיסה משפיעים על החושים שלנו?
מחקרים שנערכו בסימולטור טיסה הראו כי שילוב של גובה, רעש ולחץ אוויר משפיע דרמטית על חושי הטעם והריח שלנו. בגובה טיסה טיפוסי, הלחץ האטמוספרי הנמוך והאוויר היבש בתא הנוסעים גורמים להתייבשות מהירה של המזון, מה שמוביל לטעם תפל.
התנאים במטוס משפיעים על גופנו במספר דרכים, שאף אחת מהן לא עושה חסד עם הארוחות שמוגשות. הרעש והטלטולים של המטוס פוגעים בקולטני הטעם שלנו, בזמן שהאוויר הדליל גורם למערכת העצבים להתמקד באיברים חיוניים. אחוזי הלחות הנמוכים מובילים להתייבשות, שמשפיעה גם כן על חוש הטעם.
בניגוד למאכלים ומשקאות אחרים, מיץ עגבניות דווקא הופך לטעים יותר בגובה רב. כדאי להימנע ממשקאות אלכוהוליים, שמגבירים התייבשות ויובילו לכאבי ראש. משקאות עתירי קפאין משתנים יותר, כך שתצטרכו לקופ לשירותים לעיתים קרובות. במקרה של טיסת לילה, הם ימנעו מכם מנוחה.
חברות התעופה מנסות להתגבר על הבעיה על ידי הוספת כמויות גדולות יחסית של תבלינים, מלח וסוכר למנות, כדי להדגיש את הטעמים ולהתגבר על התפלות. אמנם זה מחזק את הטעם, אך עלול להיות בעייתי מבחינה בריאותית לנוסעים רבים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו