המספרים נחשפים: זה הנזק הכלכלי שנגרם בעקבות היעדרות התיירים בישראל

במשרד התיירות חשפו היום את הנזק שנגרם לענף התיירות בישראל בעקבות המלחמה והיעדרות התיירים מישראל • המשרד מעריך את הפסד ההכנסות למשק בהיקף של כ-17.4 מיליארד שקלים

תיירים זרים בירושלים. צילום: אורן בן חקון

במשרד התיירות חשפו היום את הנזק שנגרם לענף התיירות בישראל בעקבות המלחמה והיעדרות התיירים מישראל. הצפי להכנסות מתיירות נכנסת לשנת 2024 נאמד בכ-6 מיליארד שקלים.

המצב הביטחוני ובעקבותיו היעדר הטיסות ואזהרות המסע הובילו לירידה דרמטית במספר התיירים הנכנסים לישראל. לפי נתוני משרד התיירות, מתחילת השנה נכנסו 712,340 אלף תיירים לעומת 2,670,327 בתקופה המקבילה אשתקד.

תיירים נופשים בים המלח בשנים הקודמות, צילום: דודו גרינשפן

השווקים המובילים מהם ממשיכים להגיע לישראל, למרות המתיחות הביטחונית הם ארה"ב, צרפת, בריטניה, רוסיה והפיליפינים.

הנזק הכלכלי בעקבות המצב

משרד התיירות מעריך את הפסד ההכנסות למשק מתיירות נכנסת בעקבות המלחמה בהיקף של כ-17.4 מיליארד שקלים. אומדן זה מבוסס על נתוני תחזית כניסת התיירים וההוצאה הממוצעת שלהם בישראל.

הנפגעים הישירים הם בעלי עסקים המתבססים על תיירות. חלק מהמלונות בישראל צולחים באופן יחסי את התקופה הנוכחית וזאת בשל שיכון מפונים רבים מהצפון והדרום.

שר התיירות חיים כץ, צילום: ליאור מזרחי

כעת גם מארגני התיירות הנכנסת יקבלו תמיכה ממשרד התיירות בהיקף של 70 מיליון שקלים לשימור עובדים חיוניים. צעד זה מצטרף ליוזמה של השר כץ להרחבת הסיוע הניתן לעסקים שאינם בקו העימות וספגו ירידה בהכנסות לערים נוספות בצפון ובדרום, ופיצוי לצימרים ומתחמי קמפינג.

שר התיירות חיים כץ: "לתיירות תרומה משמעותית לכלכלה הישראלית ואנו עושים את המירב כדי לשמר את הקיים ולאפשר התאוששות מהירה ביום שאחרי. בהמשך לצעדים קודמים שהובלתי לתמיכה בתעשייה, אנו מקצים 70 מיליון שקלים למארגני התיירות הנכנסת, שפעילותם מהווה מרכיב משמעותי בהיקף התיירים המגיעים לישראל ותשתית שיווק חיונית לחזרה מיטבית לשגרה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר