בשקט בשקט, באל על חתמו על כמה שיתופי פעולה מאוד מעניינים עם כמה חברות תעופה זרות. בתקופה האחרונה, אל על חתמה על הסכמי שיתופי מועדונים לצד הסכמי קוד שייר עם חברות תעופה גדולות וביניהן דלתא, אתיחאד, ק.ל.מ, וירג׳ין אטלנטיק, אייר פראנס וקוואנטס (אוסטרליה). ההסכם יאפשר לצבור נקודות למועדון הנוסע המתמיד של אל על גם כאשר טסים בכל אחת מהחברות הללו ובמקביל, ניתן יהיה להזמין טיסות באותן חברות באמצעות נקודות הנוסע המתמיד של אל על. המהלך של אל על מקרב אותם לברית התעופה סקיי טים, בה חברות חלק מאותן חברות התעופה.
לאחר החתימות על ההסכמים, ראיינו את סטנלי מוראייס, מי שאחראי על שיתופי הפעולה באל על מול חברות התעופה הזרות. בשיחה איתו הוא מספר על הטריקים הקטנים שרבים לא מכירים ומאפשרים התנהלות שיכולה לחסוך לכם הרבה כסף.
האם כל טיסה בכל אחת מחברות התעופה שבהסכם מאפשרת צבירת נקודות במועדון של אל על?
״כן. צריך פשוט להזין את מספר המועדון של אל על וזהו. גם אם הטיסה היא בין לונדון לפריז ואין לה קשר לאל על, הנקודות נצברות״.
האם אפשר לעשות את זה הפוך, גם במועדונים אחרים?
"כן, אין שום בעיה. חבר מועדון בדלתא, KLM, אייר פראנס וכל שאר חברות התעופה שבהסכם מאפשר גם לטוס עם אל על ולצבור נקודות במועדוני התעופה שלהן".
האם אפשר להזין את הטיסות רטרואקטיבית?
"זה משתנה בין חברות התעופה השונות, לדוגמה אם טסתם בדלתא, וירג׳ין, אייר פראנס או KLM ב-12 החודשים האחרונים והייתם חברים במועדון הנוסע המתמיד ביום הטיסה, אפשר להזין את הטיסה בצורה רטרואקטיבית באמצעות מוקד שירות הלקוחות של אל על. חשוב להגיד שזה משתנה בין חברה לחברה ויש חברות שלפי ההסכם איתן ניתן להזין את הטיסה באופן רטרואקטיבי 9 חודשים אחריה, לכן אני ממליץ בכל מקרה לצרף את הטיסה למועדון בסמוך למועד המראתה".
האם כל קטע טיסה עם כל חברת תעופה נחשב כקטע טיסה בדרך לצבירת מעמד?
״טיסות קוד שייר שנרכשו דרך אל על ומבוצעות ע״י חברה איתה יש הסכם נחשבות כקטעי טיסה למעמד. יתר הטיסות, גם שאינן קוד שייר, צוברות יהלומים ונקודות״.
האם חייבים להזמין טיסות של חברה זרה במסגרת שיתוף הפעולה דרך אתר אל על כדי שניתן יהיה לצבור בהן נקודות בנוסע המתמיד של אל על, או שיש אפשרות להזמין גם דרך סוכנים או החברות עצמן?
"אם מדובר בקוד שייר אפשר להזמין את הטיסות באמצעות אתר אל על, דרך סוכן, או דרך האתר של החברה הזרה, ולהזין בתהליך ההזמנה את מספר הנוסע המתמיד של אל על. אם מדובר בטיסה של חברה זרה שאינה יוצאת או מגיעה לת״א, ניתן להזמין את הטיסה באמצעות סוכן או דרך האתר של החברה הזרה, ולהוסיף בשלב ההזמנה את פרטי הנוסע המתמיד, והנקודות והיהלומים יצטברו בחשבון הנוסע המתמיד של אל על".
האם זה שאני במעמד מסוים באל על משפר את המעמד שלי בחברות אחרות?
"זה משתנה בין החברות, בחלק מהחברות השירות שיקבל הנוסע יהיה מותאם למעמד שלו באל על, ויכלול שירות מלא הכולל הושבה, טרקלין, כבודה נוספת ועוד. חברות מסוימות בהסכם, יאפשרו הטבות באופן חלקי לבעלי מעמדות באל על ולכן כדאי לבדוק את הנושא מראש מול חברת התעופה".
איך ניתן להזמין כרטיס בחברה זרה שבהסכם עם נקודות אל על?
"טיסות בחברות זרות הכוללות קטעי טיסה שאינם בקו ת״א, זמינות לרכישה דרך המוקד של אל על בתנאי שנותרו כרטיסי בונוס זמינים. אם לקוח רוצה לנצל את הנקודות שלו על טיסה בחברה זרה בקו לת״א או ממנה, הוא יכול לרכוש טיסת קוד שייר שמופעלת ע״י חברה זרה בקוד LY ולממש את הנקודות במעמד ההזמנה ובשילוב כסף".
חשוב להדגיש שמדובר בשירות שנמצא באחריות החברות הזרות ולכן חשוב להכיר את התנאים שלהן. השירות הוא באחריות חברות התעופה בלבד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו