הקורונה עוד כאן: אלה המדינות שמגבילות את הכניסה אליהן

מדינות פופולריות רבות בקרב התייר הישראלי מגבילות בצורה מסוימת את התיירים המעוניינים לבקר בהן • בענף התיירות בארץ מודאגים ממצב התחלואה: "יגבילו את כניסת התיירים לישראל במקרה של גל משמעותי נוסף?"

תיירים מבקרים בארמון מלך תאילנד בבנגקוק, צילום: רויטרס

בחודשים האחרונים נדמה היה שמגפת הקורונה נמצאת מאחורינו, אך בתקופה האחרונה יותר ויותר מדינות מוסיפות הגבלות בכניסה אליהן. חלק מהמדינות מגבילות גם ישראלים, וחלקן מוסיפות הגבלות בעיקר למגיעים ממדינות עם שיעור תחלואה גבוה.

הראשונה והמדוברת ביותר היא תאילנד, שהודיעה אתמול (שבת) שתגביל בכניסה אליה תיירים מכל העולם, וזאת לאחר שכבר הסירה את כל הגבלות הכניסה. בתאילנד הודיעו לחברות התעופה שגם לא מחוסנים או מחלימים יורשו לטוס למדינה, אך יהיו חשופים בפני בדיקת קורונה אקראית לאחר הנחיתה שם. במידה וזו תהיה שלילית, תחייב המדינה את אותם תיירים לא מחוסנים להיכנס לבידוד.

• דווקא עכשיו: זול וקרוב - היעד האהוב שאתם חייבים לבקר בו

• השאירו את המגלשיים בארון: תכננתם חופשתם סקי? אתם עומדים להתאכזב

• מתכוונים לטוס ליעד הנחשק? הבשורה הזו עומדת לשמח אתכם מאוד

ביררנו את הנושא מול אל על, ומהחברה נמסר: "בשעות האחרונות, הרשויות בתאילנד חידדו את מדיניות האכיפה הקיימת – הרשויות יבדקו מסמכים רפואיים באופן מדגמי מהנוסעים הנכנסים לתאילנד. נוסעים שחצו את גיל 18 אשר יציגו תעודת מתחסן או מחלים ('מחלים' הינו מי שעברו לכל הפחות 180 יום ממועד ההחלמה כמצוין בתעודת המתחסן/באישור הרפואי המוסמך) יוכלו להיכנס ללא בידוד. נוסעים שלא תהיה ברשותם תעודת מתחסן – עשויים להיבדק במדגם, שבמסגרתו ייתכן והם יידרשו לבצע בדיקת אנטיגן. ההנחיות שיקבלו יותאמו לתוצאת הבדיקה. יודגש כי הכניסה והיציאה אל/ממדינת היעד הינה בכפוף לעמידה בהנחיות הרשויות של אותה המדינה, העשויות להשתנות מעת לעת. באחריות הנוסעים להתעדכן בהנחיות הרלוונטיות. אנו נמשיך לעקוב ולהתעדכן בנוגע להנחיות. ניתן להתעדכן בכל עת באתר האינטרנט של אל על".

במקביל, מחר אמורה להתקיים בתאילנד ישיבה נוספת בנושא, שבעקבותיה ייתכנו שינויים נוספים בהגבלות הכניסה.

נוסעים מסין בנמל תעופה בפריז שבצרפת, בשבוע שעבר, צילום: אי.פי.איי.


תאילנד היא לא המדינה היחידה שמגבילה את כניסת התיירים אליה, כשלא מעט מדינות כבר הודיעו כי הן מגבילות בדרכים שונות את הנכנסים אליהן מסין, בהן הודו, צרפת, איטליה, ארצות הברית, ישראל, יפן, קנדה ומרוקו. הודו מגבילה גם את המגיעים מסינגפור, תאילנד, הונג קונג, יפן ודרום קוריאה, זאת בשל התחלואה הגבוהה בהן.

נוסף על כך, ישנן מדינות שעדיין מגבילות כניסת תיירים אליהן, כמו ארה"ב (המחייבת את הנוסעים לקבל לפחות שתי מנות חיסון), יפן (שלוש מנות חיסון או בדיקה), הונג קונג, ברזיל, הפיליפינים, סינגפור ועוד. כל מדינה מגבילה באופן שונה, ורובן מאוד מקלות על מחוסנים ומחלימים שעומדים תחת ההגדרה הזאת.

ארה"ב מתרחקת? אנשים הולכים בניו יורק (ארכיון), צילום: איי.אף.פי.


בענף התיירות בישראל מודאגים מאוד ממצב התחלואה בעולם ומהעובדה כי כמה מדינות מאוד משמעותיות חזרו להגביל את הנכנסים אליהן ממדינות עם תחלואה גבוהה. "לא רחוק היום שיהיה גל נוסף ומשמעותי גם בישראל. זה אומר שיגבילו גם את התיירים הישראלים? אי אפשר לחיות ככה יותר, זה הזוי", מסר ל"ישראל היום" גורם בכיר בענף התיירות בישראל.

כרגע אין דיווחים על הגבלות משמעותיות נוספות, אך בכירי ענף התעופה והתיירות עוקבים בדריכות אחר ההתפתחויות. ההודעה שהגיעה אתמול מתאילנד גרמה ללא מעט חרדה בקרב העובדים בענף התיירות, שזוכרים תקופות לא פשוטות בשלוש השנים האחרונות בעקבות אותן הגבלות.

מה יהיה על התיירות בארץ? אזור המלונות באילת (ארכוין), צילום: משה שי
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר