הטיסות בארה"ב חודשו לאחר שעות, חשש - מתקפת סייבר גרמה לתקלת הענק

תקלת מחשוב גדולה במנהל התעופה הפדרלי גרמה לשיבושים בטיסות מסחריות ברחבי המדינה • לאחר שעות של התמודדות עם השיבושים - הוחזר האישור לטוס בשמי ארה"ב

טיסות מבוטלות בארצות הברית, צילום: איי.אף.פי

תקלה חמורה בארה"ב: מאות טיסות מעשרות שדות תעופה בוטלו היום (רביעי) ברחבי ארצות הברית בשל תקלה בלתי צפויה במערך המחשוב של הפיקוח האווירי במדינה. האישור לטוס בשמי ארה"ב הוחזר לאחר שעות של שיבושי טיסות. חשש - מתקפת סייבר גרמה לתקלה.

מנהל התעופה הפדרלי בוושינגטון הוציא הודעה לפיה טכנאים של הארגון פועלים לפתרון התקלה אך כרגע אין צפי לתיקון הבעיה. 

בשלב זה עדיין לא ברור המספר המדויק של הטיסות שקורקעו ונדחו. הנשיא ביידן עודכן בפרטי התקרית על ידי שר התחבורה  ובהודעה של הממשל בוושינגטון נמסר כי אין ראיות עד כה שמדובר במתקפת סייבר. 

מאות טיסות בוטלו, מטוסים בשדה התעופה קנדי בארה"ב, צילום: רויטרס

המערכת בה נתגלתה התקלה נקראת  NOTAMS והיא משמשת על מנת להעביר הודעו תקריטיות לטייסים לפני הטיסה. כמה חברות תעופה בארצות הברית משתמשות במערכות פנימיות שלהן המהוות תחליף למערכת ויוכלו, ככל הנראה, להמשיך ולטוס ללא הפרעה. 

אנשים ממתינים בשדה תעופה בארה"ב, צילום: רויטרס

לבסוף, לאחר שעות של שיבושים בתנועת המטוסים, האישור לטוס בשמי ארה"ב הוחזר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר