סיורים בין הסירים בחבל מטה יהודה

במרץ הקרוב יתקיים פסטיבל האוכל הכפרי: חגיגה קולינרית של מטבחים מסורתיים שעוברים מדור לדור • שילוב של טיולים וטעימות

תבשילי הבית של נטלי, עולה מצרפת // צילום: אלדד מאסטרו

פסטיבל האוכל הכפרי ה-19 במטה יהודה ייערך במשך ארבעה סופי שבוע בין ה-1 ל-23 במרץ. הפסטיבל מציע חגיגה של אירוח אתני ואותנטי ומאכלי עדות בבתים ובמסעדות עם עשרות בשלנים ובשלניות, שיכניסו את המבקרים לביתם עם שלל מנות על רקע הפריחה המרהיבה באזור. לרגל חודש האישה, ההשראה למנות הפסטיבל השנה היא ״מחווה לאישה, אמא, סבתא״. 

צילום: newsenders

הפסטיבל השנתי שנערך ביוזמת המועצה האזורית מטה יהודה ומחלקת התיירות, זו השנה, החל עם מספר קטן של בשלניות ותיקות מהאזור, שפתחו את בתיהן וסיריהן בפני המבקרים, ומאז צמח והתפתח, ועם השנים, הצטרפו בשלנים ובשלניות רבים לפסטיבל, מבוגרים וצעירים מהעדות השונות, המבשלים אוכל מרוקאי, כורדי, הודי וערבי.

הפעם הוחלט לקיים את הפסטיבל במרץ הקרוב, כאשר אזור מטה יהודה נמצא בשיא פריחתו, וצדי הדרך נצבעים בפרחי כלניות, נרקיסים ועוד פרחי בר, שזורים בגפנים משתרגות בכרמים, ומציעים נופים מרהיבים ומסלולים מיוחדים למטיילים. כך ניתן לשלב טיול בשטח עם עצירות לטעימות בין המטבחים הפזורים באזור. בנוסף, בחודש מרץ מציינים את חודש האישה, והפסטיבל השנה מוקדש לכל הנשים החשובות במשפחה, לכל אותן הסבתות, האימהות והדודות, שהעניקו השראה לכל בשלני האזור, עם מאכלים שעברו מדור לדור. 

המתכון הסודי של סבתא

הפסטיבל מציע חגיגה קולינרית של אוכל מסורתי ועדכני, עם שילובים של מטבחים אתניים ומטבחים חדשים בבתים, במאפיות בוטיק מקומיות, ביקבים ובמבשלות בירה. כל אחד מהמשתתפים בפסטיבל הוסיף לתפריט מנה אחת מיוחדת, מנה שהיא ״מחווה לאישה, אמא, סבתא״. 

עליה גבאי, אחת מהבשלניות בפסטיבל, תכין תבשיל טלה בארטישוק ירושלמי, כזה שמנגבים הרוטב הנפלא שלו עם חלה, כמו שהייתה עושה כילדה בבית. נטלי, מ- Chez Natalie, עולה מצרפת, מתכוונת להכין ניוקי מבצק רבוך, כפי שהיו מכינים בבית ילדותה. אורן ממאפיית ברדלי יגיש פידה, מאפה טורקי ממולא גבינות שעובר מדור לדור. אורן מספר כי זכה לקבל את מתכון הפידה מסבתא רוזה, אמנית הבישול הטורקי. אסף תעוז מג'פטו יכין קובנה מבית אמא, מתובלת בדבש של אשתו, שהיא דבוראית וחוקרת דבורים. 

סיורים בין הסירים

בכל ימי שישי במסגרת הפסטיבל ייצאו טיולים קולינריים מודרכים, תחת הכותרת ״סיורים בין הסירים״, שיעניקו למשתתפים הזדמנות ליהנות מטעימות מיוחדות של הקולינריה במטה יהודה, עם בישול ביתי, טעימות יין ביקב, מעשני בשרים, אופים ואופות ושפים המשלבים השראות וידע מרחבי העולם בבישול מקומי עונתי. המחיר לכל משתתף בסיור: 150 שקלים, וכולל הסעה, הדרכה וטעימות בהרשמה מראש. 

ביקור אצל עיזה פזיזה וסיור בחבל מטה יהודה // צילום: מאיה מימוני

במהלך ימי הפסטיבל יתקיימו גם שלל אירועים מיוחדים. קבלת שבת מוזיקלית, מפגש המשלב בין טעמים, סיפורים ומוזיקה, תערוכת "ניצני אביב" ביקב קדמא והופעה של איתי סופר בנפלאות הגריל הארגנטינאי, וגם קונצרט מוזיקה קלאסית קלה ביקב הדר. כמו כן, יתקיימו גם סיורי ליקוט עם הטובות שבמלקטות וארוחות שף מהלקט. חלק מיקבי האזור מצטרפים לחגיגה ומארחים לסיורים וטעימות ובכללם: יקב שורק, יקב גיזו, יקב יהודה, יקב יפו, יקב ספרה, יקב עמק האלה וגם מבשלת באסטרס. פרטים נוספים במוקד המידע: 8108* או בטלפון: 02-9958650.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר