עדיין לא הוחלט מתי יוסר ההסגר הרפואי על העיר ווהאן בעקבות וירוס הקורונה שמאיים על העולם. היום (שלישי) הגישה חברת התעופה צ'יינס סאות'רן איירליינס עדכון ללוח הטיסות, ובו מצוין כי הטיסות לעיר יחודשו בהדרגה רק בתחילת חודש מרץ. כרטיסים לטיסות אלו ניתן יהיה לרכוש רק מ-9 בפברואר.
סצ'ואן איירליינס הודיעה כי "הטיסות לישראל יבוטלו החל מ-12 בפברואר ועד 26 בפברואר. הטיסה האחרונה בפברואר תצא ב-9 לחודש. הטיסות יחודשו ב-2 במרץ". הנימוק למהלך זה הוא "שיקולים מסחריים" מאחר שהביקוש הנמוך אינו מצדיק הוצאת מטוס כמעט ריק. גם מחברת היינאן נמסר על ירידה משמעותית במספר הנוסעים ולא מן הנמנע שתוקטן התדירות של הטיסות גם לישראל, אך עדיין לא התקבלה החלטה.
רונן קרסו סמנכ"ל איסתא מסר בנושא כי "ישנם ביטולים בטיסות לסין בהיקפים גדולים מאוד, מעל 60 אחוז". גם לפי נתוני סמארטאייר, בימים האחרונים ישנה ירידה משמעותית בכמות ההזמנות לסין וביממה האחרונה נרשמו עשרות ביטולי טיסות למדינה.
מבדיקת הנתונים באתר הטיסות והחופשות smartair בוצעה השוואה של הזמנת הטיסות ב-13-19.1 לעומת 20-26.1, וישנה ירידה של 43% בהזמנת טיסות לסין בשבוע האחרון לעומת השבוע הקודם.
צוות רפואי בווהאן // צילום: AP
חברת פספורטכארד הודיעה כי החל ממחר הם יחלקו מסיכות ללקוחות החברה הטסים לסין. החברה רכשה עשרות אלפי מסיכות שאמורות לסייע בהגנה מפני הידבקות בווירוס הקטלני. לפי נתוני החברה, ישנם כ-5,000 מבוטחי פספורטכארד שנמצאים ברגע זה בסין.
בחברת "הפניקס" מודיעים כי ישנם כאלפיים מבוטחים שלהם שנמצאים בשעה זו בסין ובחברה מודיעים כי הם תומכים בהודעת משרד הבריאות הקוראת לציבור להימנע מנסיעות שאינן הכרחיות לסין. חברת כלל ביטוח ופיננסים, המשווקת פוליסות ביטוח נסיעות, הודיעה אמש כי תאפשר ללקוחותיה השוהים בסין להקדים את מועד טיסתם חזרה ארצה ללא תשלום.
כל חברות התעופה המפעילות טיסות ישירות מישראל לסין מאפשרות לבטל את טיסותיהן, לשנות או להקפיא. רוב חברות התעופה שטסות למדינה עם עצירה ביעדי ביניים מאפשרות גם הן. עם זאת, סין היא המדינה היחידה אליה ניתן לבטל או לשנות מועד. נכון לעכשיו, לא ניתן לבטל או לדחות טיסה לאף מדינה אחרת באסיה, גם לכאלה שהווירוס הגיע בכמה מקרים.
בהלת הקורונה // צילום: AP
עד היום אובחנו אלפי סינים שנדבקו בווירוס, מתוכם מתו כ-100 בני אדם. רוב המקרים נמצאו בסין, אך היום התגלה מקרה ראשון בגרמניה לאחר שלפני כמה ימים התגלו מקרים גם בצרפת ובארצות הברית בנוסף למדינות רבות באסיה.
מוקד ההדבקה היה העיר ווהאן, ונמל התעופה שלה הפסיק לפעול בניסיון לעצור את הפצת הווירוס. דובר משרד החוץ הסיני, גנג שואנג, מסר ב-23 בינואר כי התחבורה הציבורית בעיר הופסקה, וכל אמצעי התחבורה לטווח ארוך לא יהיו זמינים. "אזרחים חייבים לא לעזוב את העיר, נמל התעופה ותחנת הרכבת סגורים זמנית".