קו חדש יתחרה על הוזלת הטיסות ללונדון

לאחר 11 שנות היעדרות: חברת אל על תחדש ביוני הקרוב את הטיסות לנמל סטנסטד בלונדון, מה שעשוי להוביל לירידת מחירים נוספת • ההרשמה כבר נפתחה

צילום: Getty Images // לונדון

חברת אל על תחדש ב-28 ביוני את הטיסות לנמל סטנסטד בלונדון לאחר 11 שנות היעדרות מהנמל. היא תפעיל את הקו חמש פעמים בשבוע, בימים ראשון עד חמישי, במטוס 737-800, ותפתח בכך אפיק מוזל שיתחרה מול הטיסות המוזלות של ריינאייר ללונדון. 

ריינאייר פעילה מסטנדטד, אך אינה מפעילה מנמל זה קו לנתב"ג. הקו בטיסה 213LY ייפתח לניסיון למשך חודשיים, עד ה-3 בספטמבר, אז יוחלט אם להמשיך להפעילו מעבר לחודשיים. הטיסות מנתב"ג ימריאו בשעה 16:00 ויימשכו חמש שעות ו-15 דקות. טיסת החזור תמריא מלונדון בשעה 20:30 ואחרי ארבע שעות ו-55 דקות תנחת בנתב"ג בשעה 03:25 לפנות בוקר של יום המחרת. כבר עתה נפתחה הרשמה לטיסות, במחירים מ-280 ליש"ט. 

לדברי מנהל נמל סטנסטד, ניק סים, "יותר מ-700 אלף נוסעים טסים מהנמל שלנו בכל שנה לתל אביב, ומדובר באופציה נוחה יותר לנסיעה לישראל עבור המתגוררים בצפון לונדון ובמזרח אנגליה". 

אל על כבר מפעילה 11 טיסות בשבוע ללונדון, לנמל הית'רו, בהן היא שיבצה מטוסי בואינג, והיא גם ממשיכה להפעיל שלוש טיסות שבועיות לנמל לוטון. אל על גם מפעילה בחורף שתי טיסות שבועיות למנצ'סטר, ובקיץ שלוש טיסות בשבוע. בשבועות האחרונים הוקטנה התדירות של הטיסות למנצ'סטר לפעם בשבוע. 

הקווים בין לונדון לנתב"ג משמשים גם את חברות בריטיש איירוויז ווירג'ין אטלנטיק המגיעות להית'רו, ואילו איזיג'ט ווויזאייר מגיעות לנמל לוטון. איזיג'ט טסה לישראל גם מנמלי גטוויק וסטנדטד. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר