מצב התיירות בישראל מחמיר והיום (רביעי) אנחנו מתבשרים על שורה של בתי מלון מוכרים שסוגרים את שעריהם ולא יקבלו אורחים בתקופה הקרובה. מדובר בבתי מלון בכל רחבי הארץ, מהצפון ועד הדרום.
אחת מרשתות בתי המלון הגדולות בישראל, פתאל, צפויה לסגור כמה בתי מלון בתל אביב, אחת הערים העמוסות בתיירים בעונה זו של השנה ובמקביל, נכון לעכשיו, לא ברור עד מתי בתי המלון יהיו סגורים.
בין בתי המלון הנוספים שנסגרו ניתן למנות את ישרוטל טאוור, האופרה של האחים נקש בתל אביב, אוקיינוס בהרצליה, פאבליקה בהרצליה, דן בנצרת, שבעה בתי מלון השייכים לרשת פרימה, שלושה ממלונות רשת אטלס בתל אביב וירושלים ועוד.
ברשת מלונות בראון החליטו לנצל את המצב ולסגור לצורך שיפוצים כמה מבתי המלון של הרשת. בישרוטל ובפתאל שוקלים צעדים בנוגע לכמה בתי מלון בהם אחוזי תפוסה נמוכים וייתכן שכבר בימים הקרובים נראה סגירה של עוד לא מעט בתי מלון.
ומה קורה מבחינת התעופה? בחברת אל על פיטרו כבר יותר מאלף עובדים והצעד הבא צפוי להיות כואב אף יותר. בחברה צפויים לפטר ולהוציא לחופשות ללא תשלום אלפי עובדים נוספים וביניהם כמה מאות טייסים.
עם זאת, בחברה בחרו שכן להמשיך ולטוס ובימים הקרובים תוציא החברה טיסות לכמה יעדים וביניהם ארצות הברית, צרפת, צ'כיה ועוד. מבדיקה עולה כי התפוסה במטוסים נמוכה מאוד, אך ישנם עדיין ישראלים שבוחרים לטוס למרות המצב הקשה. מדובר במצב חסר תקדים שלא נראה כמותו במדינת ישראל ואין אף מדינה בעולם הנוקטת בצעדים בסדר גודל שכזה.
במקביל, באיסתא החליטו לסגור את כל הסניפים ברחבי הארץ, להוציא את העובדים לחופשה ללא תשלום ולהעביר את העבודה למטה. איסתא היא חברת התיירות הגדולה בישראל. חברות נוספים שהוציאו עובדים לחופשות ללא תשלום או פיטרו עובדים הן גוליבר, השטיח המעופף, ארקיע, ישראייר, מונה טורס, החברה הגיאוגרפית, אופיר טורס ועוד.
במקביל, באתר החרמון הכריזו על כך שממחר הכניסה לאתר תהיה ללא תשלום – בשורה מעניינת למי שבכל זאת רוצה לצאת ולטייל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו