ההסכם עם איחוד האמירויות אמור להיחתם בשבוע הבא וזמן קצר אחריו, אמורים להיסגר כל הפרטים בנוגע לכניסת ישראלים למדינה. מבלי להתייחס לקורונה, ישראלים כמובן יוכלו להיכנס לאיחוד האמירויות, ייתכן שתידרש אשרת כניסה וישנה אפשרות שהכניסה תהיה חופשית וללא הגבלה.
בכל הקשור להתפשטות המגיפה באמירויות ולמצבה של ישראל כמדינה אדומה, נכון לעכשיו באיחוד האמירויות דורשים מתיירים שמגיעים מכל מקום בעולם להציג בדיקת קורונה שלילית מארבעת הימים האחרונים ובמקביל למלא הצהרת בריאות בנוגע למצבם הרפואי.
במידה ולא תוכלו לבצע את בדיקת הקורונה לפני הטיסה, תוכלו לעשות אותה גם בנמל התעופה באמירויות ולהמתין בבידוד בבית המלון עד לקבלת תשובה. במידה והתשובה תהיה שלילית, תוכלו לצאת ולטייל, במידה ותהיה חיובית – תועברו למתקן ממשלתי לבידוד למשך 14 ימים, הבידוד יהיה על חשבונכם.
עוד דורשים בכניסה לאמירויות הוכחה כי דאגתם לביטוח רפואי שיכסה אתכם במקרים רפואיים שונים וכמובן גם במצב שבו תזדקקו לטיפול בקורונה. נכון לעכשיו לא ברור מתי יתחילו טיסות ישירות לאמירויות, אך סביר שישראלים יוכלו להיכנס למדינה עוד לפני שזה יקרה. מי שלא יכול לחכות יוכל לנחות באמירויות יצטרך לעשות זאת בהתחלה לפחות עם טיסת קונקשן.
חשוב לציין כי איחוד האמירויות נחשבת למדינה ירוקה ולכן, כל מי שיחזור ממנה לישראל, לא יצטרך להיכנס לבידוד. בעקבות כך, ייתכן מצב שכבר בשבועות הקרובים ואולי אפילו בחגים, נוכל לטוס עם דרכון ישראלי לחופשה באיחוד האמירויות ולחזור ממנה ללא בידוד.
חברת התעופה הראשונה שצפויה להפעיל טיסות ישירות לאמירויות היא ישראייר שכבר הגישה בקשה רשמית להפעיל טיסות ליעד. חברות התעופה מאיחוד האמירויות צפויות להתחיל בתהליך רק לאחר החתימה על ההסכם והצפי הוא שבתוך כמה שבועות הן יגיעו לישראל.