הסכם תעופה עם האמירויות - עד סוף החודש

משלחת ישראלית צפויה להמריא לאבו דאבי לחתום על מסמך שיאפשר טיסות ישירות מישראל לאיחוד האמירויות • הטיסות יחלו לקראת 2021

מטוס אל על נוחת באבו דאבי // צילום: רויטרס // מטוס אל על נוחת באבו דאבי // צילום: רויטרס

הסכם השלום בין ישראל לאיחוד האמירויות נחתם לפני כחודש, אך הסכם התעופה שיאפשר טיסות ישירות בין שתי המדינות טרם נחתם. בקרוב, צפויה לצאת משלחת מישראל לאיחוד האמירויות כדי לחתום על ההסכם, הצפי הוא לסוף חודש אוקטובר.

למרות החתימה על ההסכם, הטיסות הישירות בין המדינות לא יחלו באופן מיידי והתהליך צפוי להימשך כחודשיים מרגע חתימת ההסכם ההערכות הן שבתחילת השנה הבאה נראה כבר טיסות ישירות בין המדינות.

מלבד הטיסות, קיים נושא אישור כניסת הישראלים עם דרכון ישראלי לאיחוד האמירויות וכניסת אזרחי איחוד האמירויות לישראל. גם נושא זה נמצא בתהליכים ובשבוע הבא צפויים דיונים בנושא יישום תכניות במסגרת הסכם השלום בין שתי המדינות.

היום נודע כי נחתם הסכם חשוב שיאפשר את חציית השמיים בין ישראל וירדן ובכך בעצם יתאפשרו טיסות ישירות בנתיבים קצרים מאזורנו לכיוון מדינות המזרח. מי שעשויה להיפגע מההסכמים האחרונים שכוללים גם את אישורי הטיסה מעל סעודיה והטיסות בין ישראל לאמירויות היא טורקיה וזאת בשל פתיחת אפשרויות מעבר שלא מחייבות תלות במדינה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר