הוועדה לסיווג מדינות במשרד הבריאות המליצה אתמול (שני) לממשלה על שינויים שונים ברשימת המדינות האדומות האסורות לנסיעה לישראלים.
הרשימה המעודכנת כוללת את בריטניה, צרפת, איחוד האמירויות, מקסיקו (חדשה; ש.י), ארה"ב, קנדה, שווייץ, הונגריה, פורטוגל וטורקיה. חשוב להדגיש כי ההחלטה עוד דורשת את אישור משרד הבריאות והממשלה.
בעוד הוועדה המליצה להוסיף את מקסיקו לרשימת המדינות האדומות, המדינות שיצאו מרשימת המדינות האדומות הן איטליה, אוגנדה, איי סיישל, אנגולה, אירלנד, אסוואטיני, אריתריאה, בוטסואנה, בורונדי, בורקינה פאסו, בלגיה, בנין, גאנה, גבון, ג'יבוטי, גינאה, גינאה ביסאו, גינאה המשוואנית, גמביה, גרמניה, דנמרק, דרום סודן, הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו, זימבבואה, זמביה, חוף השנהב, טוגו, ליבריה, לסוטו, מאוריטניה, מאורציוס, מאלי, מדגסקר, מוזמביק, מלאווי, מרוקו, נורבגיה, ניז'ר, נמיביה, סאו טומה ופרינסיפה, סומליה, סנגל, סיירה לאון, סנט הלנה (בריטניה), פינלנד, צ'אד, הרפובליקה של קונגו (קונגו בראזוויל), קומורוס, קמרון, קייפ ורדה, קניה, ראוניון (צרפת), רואנדה, הרפובליקה המרכז אפריקנית ושוודיה.
קבינט המומחים ציין אתמול לחיוב את מגבלות הכניסה והניטור שנעשה בנתב"ג, שסייעו לצמצום כניסת תחלואה באומיקרון והתפשטותה בישראל. עם זאת, לדברי המומחים בקבינט בקרוב יהיה צורך לשנות את מדיניות המדינות האדומות. "להערכת הפורום, בתוך כשבוע ולכל היותר שבועיים, תוכח התפשטות נרחבת של אומיקרון בקהילה מעל ומעבר לפוטנציאל ה-'ייבוא' מחו"ל ויהיו אלפי מקרי אומיקרון 'מקומיים', ויהיה מקום לחזור למדיניות הקודמת – לאפשר נסיעת ישראלים לכל מדינה, תוך ניטור קפדני ובידוד הנכנסים עד לקבלת תשובה שלילית ביום השלישי להידבקות", נכתב בהמלצה.
בתוך כך, נדחתה להיום בבוקר הישיבה שהייתה אמורה להיערך הערב בהשתתפות ראש הממשלה נפתלי בנט ואנשי משרד הבריאות.
בישיבה צפויים הצדדים לדון בשינוי מתווה הבידודים למחוסנים. התוכנית שמציע משרד הבריאות היא לחזור למצב שהיה שבו מי שמחוסן לא צריך להכנס לבידוד אם נחשף לחולה נשא אומיקרון. מתוך הבנה שאם הנוהל לא ישונה המדינה תיכנס ל"מיני סגר" בשל היקפי התחלואה.
עם זאת, בשל יכולת ההדבקה הגבוהה של אומיקרון במגע קרוב ובקרב בני בית, מחוסן שהוא בן בית של נשא אומיקרון יצטרך בידוד של שבוע מותנה בשתי בדיקות - בתחילת ובסיום הבידוד.
84 חולים קשה
משרד הבריאות פרסם אתמול בערב את תמונת מצב התפשטות נגיף הקורונה בישראל נכון לשעות אחר הצהריים. על פי הנתונים זוהו בישראל היום 2,007 נדבקים חדשים שהם 2.59 אחוז מתוך 97,872 בדיקות חדשות.
מספר הנדבקים שהתגלו אתמול עמוד על 1,794 נשאים חדשים שהם 1.9 אחוז מתוך 135,143 בדיקות חדשות. מספר החולים הפעילים היום בישראל עומד על 14,180 בני אדם מתוכם 84 חולים במצב קשה מהם 37 מונשמים.
מספר הנפטרים בישראל מאז פרוץ המגפה עומד על 8,242 נפש. מקדם ההדבקה עומד כעת על 1.41. ממוצע הנדבקים המתגלים כעת ליממה בשבוע האחרון עומד על 1,794.
השתתף בהכנת הידיעה: אריאל כהנא
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו