מטורף: צניחת מחירים בטיסות לארה"ב

התיירים הישראלים חוזרים לטוס לארצות הברית, בה רוב המדינות מקבלות אותנו ללא צורך בבידוד או הוכחת חיסונים • מחירי הטיסות הישירות: פחות מ-600 דולר

צילום: אי.אף.פי // ניתן להימנע מבידוד בניו יורק אם תגיעו מיעד אחר בתוך ארה"ב

חברת התעופה הגדולה בעולם, אמריקן איירליינס, תתחיל להפעיל טיסות ישירות לישראל כבר מהחודש הבא. לצד זה, ארצות הברית חוזרת לחיים עם קצב התחסנות מדהים, ניו יורק נפתחת, במיאמי כבר כמעט הכל פעיל וכך באזורים רבים ברחבי המדינה.

כל אלו, מובילים לכך שישנו ביקוש גבוה לטיסות לארצות הברית, ובחברות התעופה מבינים שהחלה התחרות על התייר הישראלי בארצות הברית. כל שלוש חברות התעופה שפעילות בקווים הישירים בין ישראל לארצות הברית הורידו מחירים בצורה חדה מאוד, אם תרצו לטוס עם קונקשן, המחירים זולים עוד יותר.

מחירים זולים לטיסות הישירות // צילום: קוקו
מחירים זולים לטיסות הישירות // צילום: קוקו

דלתא האמריקנית מציעה טיסות ישירות לניו יורק, מיאמי ולוס אנג'לס במחירים שמתחילים מ-614 דולרים בלבד, כולל כבודה. גם יונייטד האמריקנית מציעה מחירים דומים לאותם היעדים.

אל על מגיבה יפה למבצעים של החברות הגדולות // צילום: גדעון מרקוביץ'
אל על מגיבה יפה למבצעים של החברות הגדולות // צילום: גדעון מרקוביץ'

אל על הצהירה שמחירי הטיסות שלה ללוס אנג'לס, מיאמי וניו יורק יתחילו מ-649 דולרים, אך בפועל, בחיפוש שערכנו, המחיר אפילו זול יותר ועומד על 597 דולרים בלבד, לטיסות ישירות לארה"ב, כולל כבודה. חשוב להדגיש שחלק מחברות התעופה מאפשרות גם ביטול מסיבות שונות, למזמינים עד סוף אפריל. חשוב לוודא את תנאי הביטול והאפשרויות השונות בכל אחת מהחברות, בימים אלו מדובר בהטבה שיכולה להיות שווה הרבה מאוד כסף.

במיאמי כמעט הכל חזר לפעילות // צילום: Gettyimages
במיאמי כמעט הכל חזר לפעילות // צילום: Gettyimages

המבצעים של כל שלוש חברות התעופה שטסות כרגע בטיסות ישירות לארצות הברית, תקפים להזמנה עד ה-15 באפריל. ניתן כמובן להזמין טיסות שיצאו עד לסוף השנה, אך כדי ליהנות מהמבצעים, ההזמנה חייבת להיעשות בשמונת הימים הקרובים.

גם החברות שטסות לארצות הברית עם עצירת ביניים הבינו את הפוטנציאל וגם הן הורידו מחירים באופן משמעותי מאוד. בין החברות הבולטות שמציעות מחירים זולים – טורקיש איירליינס ואייר קנדה. גם כאן, המחירים מתחילים מקצת פחות מ-600 דולרים.

גם טורקיש איירליינס מפעילה טיסות זולות לארה"ב עם עצירה באיסטנבול // צילום: קוקו
גם טורקיש איירליינס מפעילה טיסות זולות לארה"ב עם עצירה באיסטנבול // צילום: קוקו

חשוב לזכור ששער הדולר כרגע נמוך מאוד ונע סביב 3.3 שקלים לדולר. המשמעות היא שעד כמה שהכרטיסים שמציעות חברות התעופה זולים כשמתסכלים עליהם בדולרים, הם זולים עוד יותר כשממירים אותם לשקלים, כיוון שבעבר שילמנו הרבה יותר בעבור כל דולר. לצורך ההשוואה, לפני כשנתיים וחצי, שער הדולר עמד על כמעט 3.8, כחצי שקל יותר עבור כל דולר.

ישראלים יכולים להיכנס לארצות הברית ללא קשר אם חוסנו או לא. ישנו צורך בהצגת תוצאה שלילית לבדיקת קורונה מ-72 השעות שקדמו להגעה למדינה. כרגע, בניו יורק ישנה חובת בידוד, ניתן לקצר את הבידוד לארבעה ימים באמצעות בדיקה מהירה ביום הרביעי. ברוב המדינות בארצות הברית אין חובת בידוד ואם תטוסו בטיסת פנים מכל מדינה בתוך ארצות הברית לניו יורק, לא תחויבו להיכנס לבידוד. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר