בניו יורק הוכרז מצב חירום | צילום: GettyImages

ארה"ב נפתחת לאירופאים: כך זה ישפיע על התייר הישראלי

אחרי שנה וחצי, גם נוסעים מחוסנים מהיבשת הישנה יוכלו להיכנס למדינה • מבחינת הישראלים מדובר בהחמרה בתנאים, שכן לא מחוסנים לא יוכלו עוד להיכנס • האפשרות לטוס באמצעות קונקשן מרחיבה את היצע הטיסות למדינה - שתוביל להורדת מחירים

בשורה טובה ואחת פחות לתייר הישראלי: שנה וחצי אחרי שנסגרה לאירופאים, ארה"ב פותחת היום (שני) את שעריה לנוסעים שיגיעו מהיבשת הישנה כשהם מחוסנים לפי הדרישה של האמריקנים. מי שעוד יוכלו להיכנס לארה"ב הם ילדים עד גיל 18 שיעמדו בהנחיות של האמריקנים.

לפי ההנחיות, מחוסנים בשתי מנות לפחות בחיסון שאושר על ידי ה-FDA יוכלו להיכנס לארה"ב לצד בדיקת קורונה שלילית שיצטרכו להציג משלושת הימים שקדמו לטיסה. נוסע מחוסן נחשב רק מי שחלפו לפחות 14 ימים ממנת החיסון השנייה שקיבל.

דרישת החיסון לא חלה על ילדים עד גיל 18, על אזרחי ארה"ב ועל תושבי קבע, כך לפי ההוראות שהועברו אתמול לחברות התעופה. ילדים בטווח הגילים 17-2 יצטרכו גם כן להציג בדיקה שלילית לפני הטיסה לשם בטווח של שלושה ימים לפני ההמראה. כולם חייבים למלא טופס אמריקני לפני הטיסה.

מבחינת הישראלים, מדובר בסוג של החמרה בתנאי הכניסה לארה"ב, שכן עד כה גם לא מחוסנים יכלו לטוס לארה"ב ללא צורך באישור מיוחד, אך כעת, לפי ההנחיות האחרונות שנכנסות לתוקף מהיום, מי שלא חוסן לא יכול להיכנס לארה"ב.

ההכרזה על הפתיחה לאירופאים ומתן האפשרות לישראלים לטוס לארה"ב עם קונקשן באירופה, הרחיבה את היצע הטיסות למדינה, מה שגרם לירידה משמעותית במחירי הטיסות לארה"ב בשבועות האחרונים. המחירים ירדו בשלב מסוים אל מתחת ל-300 הדולרים לטיסות למיאמי עם חברת TAP הפורטוגלית.

שדה תעופה בארה"ב, צילום: רויטרס

עופר קיש, מנכ"ל קבוצת לופטהנזה בישראל, התייחס ליום החגיגי לאירופאים שמשפיע רבות גם על הנוסעים הישראלים לארה"ב: "לפני כשבועיים וחצי-שלושה, כשכבר היה תאריך ונושא הפתיחה נעשה ברור יותר, ראינו בן-לילה עלייה של מאות אחוזים מיום ליום של ישראלים שהזמינו איתנו טיסות דרך אירופה (מינכן, פרנקפורט, ציריך, וינה ובריסל).

"יש כמה סיבות לטוס לארה"ב דרך אירופה – קודם כל מדובר בשבירה של טיסה ארוכה עם עצירה באמצע, זה נוח מאוד להרבה אנשים. יש הרבה נוסעים מתמידים שרוצים להמשיך לצבור נקודות, יש נוסעים שצריכים להגיע ליעדים בארה"ב שאין אליהם טיסה ישירה מתל אביב אבל יש טיסות ישירות מאירופה, וכמובן, ברגע שיש יותר היצע, המחירים יורדים ואנחנו רואים באמת ירידה יפה במחירים לארה"ב.

"מה שהפתיע אותי מאוד בנתונים שלנו זה שהמכירות שלנו לארה"ב גדלות בצורה משמעותית מאוד במחלקות הפרימיום אקונומי והעסקים. זה מעיד שהרבה אנשי עסקים של חברות קטנות ובינוניות חוזרים לטוס לנסיעות עסקיות וזה מאוד מעודד, כי זה מצביע על התעוררות של השוק. לאירופאים מדובר בבשורה אדירה, בימים הראשונים יהיה שם צוואר בקבוק, אירופאים לא יכלו לטוס לארה"ב מתחילת תקופת הקורונה, ממחר הם יכולים לטוס – מדובר בבשורה ענקית עבורם הרבה יותר מלנו, זה אירוע מכונן".

ניר מזור, סמנכ"ל קשרי תעופה, התייחס למשמעויות של ההחלטה: "החזרה של אירופה וכן של יעדים נוספים למפת הקונקשנים לארה"ב תרחיב משמעותית את היצע הטיסות ליעד הפופולרי ביותר לתייר ולאיש העסקים הישראלי. מטבע הדברים, כשההיצע עולה, הורדת מחירים מגיעה מייד לאחריה, וזה הצפי גם במקרה הזה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...