אחד היעדים הכי מבוקשים בקרב תיירים ישראלים הוא אתונה. תיירים רבים מגיעים לעיר ומפספסים הרבה ממש שיש לה להציע. בדקנו עם גיא ורותם, הבעלים של חברת "בוזוקי טראוול", המציעה סיורים מאורגנים באתונה, מה אסור לפספס באחת הערים הכי מרתקות באירופה.
״במרכז אתונה מתניידים ברגל בדרך כלל, ועם זאת מאוד מומלץ ונוח להתנייד עם המטרו או החשמלית, שמגיעות לכל מקום כמעט בעיר בכלום זמן ובמעט כסף. נסיעה במטרו ובחשמלית בתוך העיר עולה 1.20 אירו לאדם, יש אפשרות גם למנוי לחמישה ימים שעולה 8 אירו אבל לרוב אין בו צורך.
"משדה התעופה לעיר גם יש אפשרות להתנייד במטרו או באוטובוס. המחירים הם 9 אירו לכרטיס במטרו ו-5.5 אירו באוטובוס בקו x95. האוטובוסים יוצאים כל רבע שעה מכיכר סינטגמה ומהשדה בהתאמה והרכבות לשדה עובדות מדי חצי שעה".
"מונית מהשדה לעיר צריכה לעלות בין 45-55 אירו תלוי בשעה, יש כל הזמן נהגים מורשים שמחכים בשדה לתיירים יש גם חברות ישראליות שמספקות את אותו השירות בהזמנה מהארץ ויש כמובן את האופציה של אפליקציית אובר שעובדת נפלא באתונה״ מסבירים גיא ורותם.
גיא ורותם מזהירים מפני שלושה דברים שחשוב לדעת לפני שמגיעים לאתונה:
״כייסים - יש כייסים רבים בעיר וצריך לנקוט במשנה זהירות. מומלץ ללכת עם תיקים מקדימה ולהימנע מלשים דברים בכיסים. מדרכות - המדרכות באתונה אינן יציבות בלשון המעטה (פיצוצים וסדקים באבנים) ויש לשים היטב לב לאיך והיכן פוסעים. הנהגים האתונאים - נהגים אפאתים חסרי סבלנות שלרוב גם לא מצפצפים (אם תשמעו צפצוף יש מצב זה ישראלי שחי כאן בעיר), יש לשים לב היטב כשחוצים את הכביש״.
מה הם אתרי החובה בעיר וכמה זמן צריך להקדיש?
״בשביל למצות את העיר יש להקדיש לאתונה יומיים שלושה לפחות ואז אפשר לראות את כל אתרי ה- Must:
"האקרופוליס, מוזיאון האקרופוליס, גבעת הזאבים, אנפיוטיקה, שכונת פלאקה ועוד….."
"אם רוצים לגלות את אתונה כמו מקומיים ולצאת ממרכז העיר המתוייר, אפשר לשהות כאן גם שבוע ויותר וכל יום לגלות שכונה אחרת - אקסרחיה, קולונאקי, קיפיסיה, פיראוס, קוקאקי", אמרו.
"במידה ועייפתם מאתונה מומלץ לצאת מהעיר לכיוון תעלת קורינטוס והעירייה נאפפליו (העיר בירה לשעבר) בחצי האי פולופונסוס והנסיעה אורכת שעתיים בלבד״, מסבירים גיא ורותם.
יוון ידועה כיעד עם קולינריה משובחת, מה אסור לפספס?
״המאכלים שאסור לפספס בעיר:
1. בוגצה μπουγάτσα - מאפה הבוקר היווני הטיפוסי, ממולא בקרם פטיסייר/וניל מתקתק ועם בצק פילו פריך, זו המנה המתוקה המושלמת - שימו לב, קנו אותה רק במאפיות ולא במסעדות/בתי קפה, ככה תדעו שהיא טרייה.
2. פאבה φάβα - הגרסה היוונית לחומוס בלי חומוס, מעין קרם נימוח שעשוי מתערובת של קטניות וירקות על בסיס אפונה בדרך כלל, הפאבה נותנת חיים ללחם היווני היבש בדרך כלל.
3. טירופיתה/ספנקופיתה τυρόπιτα, σπανακόπιτα - הגרסאות המקומיות של בורקס גבינה ובורקס תרד, נמצאות בכל מקום ותמיד טעימות.
4. Γεμιστά גמיסטה - תבשיל יווני שיש בו מהכל - ירקות, אורז, קטניות, פתיתים ולפעמים גם בשר, להשיג בטברנות המשפחתיות.
5. κεφτέδες קפטדס - הקניידעלך המקומי, טעים ועשיר, הולך עם מרק אבל לא רק וממש שווה לנסות אותו״.
״אתונה היא עיר שאפשר ללכת בה לאיבוד בסמטאות הציוריות במרכז העיר, לשתות קפה טוב בכל פינה ולהנות מהקולינריה היוונית שערבה לחיך הישראלי - יש כמה מקומות סודיים ששווה לעבור בהם בביקורכם באתונה:
קפה Moka - בכניסה לשוק הבשר והדגים בין כיכר אומוניה למונסטירקי, ׳קפניו׳ יווני אמיתי בו אפשר להנות מקפה יווני מהביל אשר מוכן כמו שצריך עם הפינג׳ן והחול ומוגש תמיד עם רחת לוקום בצד. מקום נפלא להרגע מההמולה ולהנות מקולות השוק.
כתובת: Kallidromiou 96, Athina 114 73
מה עוד כדאי לדעת לפני שמגיעים לעיר?
מסעדת Bandiera - מסעדה יוונית אותנטית בבעלות משפחתית בשכונת פסירי. תפריט מצומצם וכל מנה בצבע, יש שם את כל מה שמוכר ואהוב במטבח היווני. שווה ללכת במיוחד לארוחת ערב כי גם הרחוב בה המסעדה ממוקמת מהמם.
כתובת: Taki 19, Athina 105 54
פיצרייה granellò - הפיצה הכי טובה באתונה נקודה. כמו באיטליה והרבה פעמים גם יותר טעים, המקום צמוד למלון אסטור ולכיכר סינטגמה המרכזית.
כתובת: Perikleous 18, Athina 105 62
במידה ואין מקום, לא הרחק נמצאת פיצריית Mozzart.
כתובת: Chrisospiliotissis 1, Athina 105 60
טברנת Mironi - טברנה יוונית בטעם של פעם, עם מוזיקה חיה (לא חפלה, אלא יותר מוזיקת רקע נעימה ואווירה של רוגע ושלווה).
כתובת: Meg. Alexandrou 7, Athina 104 37״ מסכמים גיא ורותם, הבעלים של חברת בוזוקי טראוול שמציעה סיורים בעברית באתונה.