ראש ממשלת תאילנד מתייחסת לסערה בעיר פאי: אין השתלטות ישראלית

פאטונגטארן שינוואטרה, ראשת ממשלת תאילנד, נדרשה להכחיש את קיומם של אזורים הסגורים בעיר למקומיים בלבד - בעקבות מתיחות בין תיירים ישראלים לתאילנדים • בעל מלון מקומי: "פוגע קשות במוניטין של פאי"

מרכז העיר פאי, תאילנד. צילום: GettyImages

סערה רבתי בתאילנד בעקבות המתיחות בין ישראלים למקומיים בעיר פאי שבצפון במדינה. היום (שלישי), הגיעו הדברים לכדי כך שראשת ממשלת תאילנד פאטונגטארן שינוואטרה נדרשה להכחיש את קיומם של אזורים הסגורים בעיר למקומיים בלבד.

סגנה, המכהן גם כשר הפנים, אנוטין צ'אנווירקול אמר כי "לא ייתכן שישראלים ישתלטו על פאי, רק לחשוב על זה שגוי", כך לפי האתר Thai Post. השר הודיע כי יגיע לעיר בצפון תאילנד השבוע כדי לבחון את המצב מקרוב. הוא הדגיש כי מושל המחוז כבר דיווח ישירות לראש הממשלה כי "המצב האמיתי אינו כפי השמועות". השר הזכיר כי תופעת הזרים שאוהבים להתגורר בתאילנד אינה חדשה, והביא כדוגמא את קו סמוי ופוקט. כשנשאל אם המגמה קשורה למדיניות הפטור מוויזה, ענה השר בבירור: "זה לא קשור. למרות שיש מדיניות ללא ויזה, זרים שנכנסים חייבים לציית לחוק".

ראש ממשלת תאילנד פאטונגטרן צ'ינוואט, צילום: רויטרס

הסערה החלה כשארבעה מטיילים ישראלים גורשו מהמדינה בעקבות ההתפרעות בבית החולים בפאי. לאחר מכן פורסמו טענות ברשתות החברתיות בתאילנד נגד התיירות הישראלית בעיירת הנופש שבצפון המדינה. לפי דיווחים בתקשורת התאילנדית, מסעדה אחת אף תלתה שלט האוסר על כניסתם של ישראלים. "בכל יום שלישי ושישי אנחנו נאלצות לסגור מוקדם", סיפרה בעלת עסק בפוסט שפורסם בקבוצת פייסבוק מקומית, יחד עם סרטון המתעד תיירים זרים שיכורים שמתנהגים באופן לא הולם. "אנחנו רק שתי נשים בחנות ומרגישות חוסר ביטחון", כתבו.

מפקח משטרת התיירות במחוז הציג נתונים הסותרים את הטענות, במרכזם העובדה שהישראלים הם רק הקבוצה השנייה בגודלה שמבקרת במקום אחרי הבריטים. לדבריו, מתוך אוכלוסייה של כ-38 אלף תושבים, הממוצע היומי של מבקרים ישראלים עומד על 83-84 בלבד, כאשר המספר 30 אלף שהוזכר מתייחס למספר המצטבר של רישומי תיירים לאורך השנה. במקביל, מפכ"ל המשטרה הורה על חקירה לבדיקת מעמדם של זרים במחוז.

שדות בפאתי העיירה פאי שבתאילנד, צילום: אדי גרלד

חלק מהטענות הופנו לבית חב"ד בעיר, שאוסר לפי הדיווחים על כניסת מקומיים למקום. מפקד המחוז במשטרה המקומית הכחיש את הטענות וציין כי מדובר באתר דתי בלבד שמספק שירותי הארחה והסעדה – כמוהו קיימים עוד שישה במדינה. לפי האתר התאילנדי Khaosod, הרשויות המקומיות ייחסו את הנוכחות הישראלית בפאי לכך שהעיר נתפסת כ"חלופה שלווה למדינת מוצאם" של הישראלים. גורמים רשמיים הכחישו בפני האתר את הטענות שנפוצו בתאילנד שהישראלים מתכוונים להקים במקום חלופה ל"ארץ המובטחת".

בעל מלון מקומי יצא נגד הגל האנטי-ישראלי בעיר והביע חשש כבד מהשלכותיו. "בשבועיים האחרונים תיירים ישראלים עברו לצ'יאנג ראי", אמר. "המתנגדים לא רואים את התמונה המלאה. אנחנו יכולים להשתמש בחוקים כדי לגרש מפרי סדר, אבל ההתנגדות הגורפת פוגעת קשות במוניטין של פאי". לדבריו, "פאי היא מקום שלו עם תרבות טובה". בעל המלון הזהיר כי "אם הסיקור החדשותי השלילי הזה לא ייפסק, עתידה של פאי בסיכון". הוא קרא להתחשב בתמונה הרחבה יותר, בהדגישו כי העיר מקבלת מיליוני תיירים בינלאומיים ולא רק ישראלים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר