סן פרנסיסקו קרובה מתמיד: קווי טיסה חדשים לחוף המערבי

לא רק הייטקיסטים יטוסו לעמק הסילקון • קווי טיסה חדשים של שתי חברות טיסה יהפכו את החוף המערבי בארה"ב לנגיש מתמיד • כל הפרטים

סן פרנסיסקו// צילום: ארכיון

בשורה לטסים: בקרוב יוכל התייר הישראלי ליהנות מהיצע טיסות לחוף המערבי בארצות הברית, ובכך לדלג על החוף המזרחי מוכה הסופות.   

קו הטיסות הישיר לסן פרנסיסקו, שנחנך לפני שנתיים אחרי מאמץ רב של קהיליית ההייטק הישראלית בעמק הסיליקון, צובר תאוצה כתחליף לטיסות לניו יורק. חברת הטיסות "יונייטד" החלה להפעיל את הקו בשנת 2016 בתדירות של פעמיים בשבוע, ולאחר מכן הגבירה את התדירות לטיסה יומית. 

עוד לפני שחברת "אל על" תשיק קו דומה בנובמבר, "יונייטד" תגדיל את היצע המושבים בקו מ-23 במאי על ידי מעבר למטוס 777-300ER החדש, עם 366 מושבים, 204 מהם במחלקת תיירים, 102 במחלקת תיירים משודרגת ו-60 במחלקת פולאריס היוקרתית. "אל-על" מציעה כרטיסים במחירים החל מ-1,199 דולרים, ואילו יונייטד מציעה מגוון מחירים מ-1,160 דולרים.

ככל שמתקרבת עונת הטיסות, כך עולים המחירים. בחודשי יולי-אוגוסט המחירים יהיו גבוהים בכ-200 דולר, אבל מספטמבר הם ירדו שוב לרמה ההתחלתית.

הקו לסן פרנסיסקו נפתח תחילה עבור הקהילייה העסקית, אך במהרה גם תיירים מהמניין הבינו את התועלת בקו ישיר לסן פרנסיסקו, במיוחד מי שמעוניין להגיע ליעדים נוספים באמריקה מלבד ניו-יורק.  

נוסף לכך, הטיסה של "יונייטד" מגיעה לחוף המערבי בשעה 06:30 בבוקר. היא הראשונה הפותחת את הנמל, שאינו פעיל בלילה, ולכן תוך כמה דקות אפשר לצאת מהנמל.

עם זאת, אם הטיסה מקדימה, צריך להמתין על המסלול עד שהשדה ייפתח.

 

מטוס של חברת יונייטד//ארכיון

הטיסה של "אל על" צפויה להגיע מוקדם יותר, בשעה 05:30, ומעולה עבור מי שמעוניין בטיסת המשך. מסן פרנסיסקו יוצאות טיסות קצרות ליעדי החוף המערבי. שעה ללוס אנג'לס, לס וגאס או סיאטל. 

יתרון נוסף הוא מזג האוויר. החוף המזרחי סובל מפגעי סופות, שעלולות לשבש את לוח הטיסות. כך, למשל, השבוע בוטלו אלפי טיסות בגלל סופת שלג בפעם הרביעית השנה, שעוצמתה גבוהה יותר משלוש הסופות שקדמו לה יחדיו. אפילו אם המטוסים רחבי הגוף מצליחים לנחות, או להמריא מניו יורק, מי שרוצה טיסת המשך במטוסים הקטנים, עלול למצוא את עצמו עם טיסה מבוטלת או מעוכבת בשעות רבות בגלל עוצר שלג.

סן פרנסיסקו עצמה היא עיר יפהפייה, עם אטרקציות תיירותיות רבות, ממזח הדייגים, הכלא של אלקטרז, גשר הזהב, נמל היאכטות בסוסליטו מעבר לגשר, הרובע הסיני והגנים היפאניים. כמו כן, ישנן מסעדות לכל חך, ביניהן נזכיר רק שני מוסדות ייחודיים. הגלידריה של גירידלי ליד קו החוף, וכמובן The Stinking Rose בשדרות קולומבוס, מקדש לאוהבי השום.

אבל למי שבאמת אוהב שום, מומלץ להדרים ברכב לעמק גילרוי, שם מגדלים שדות שום, כולל זן "פיל" ענק, שכל שן שלו גדולה מתפרחת שלמה של שום רגיל.

באשר לעמק הסיליקון עצמו, כזכור הוא עדיין נחשב לעמק הדובדבנים. אפילו בין בנייני הענק של חברות ההייטק. העמק משתבח בעצי תפוחים ומסע בין האזורים החקלאיים הוא חוויה קולינרית מעניינת.

וכמובן, אסור לשכוח בכיוון דרום את הדרך ההיסטורית, דרך מספר 1 הציורית והמפותלת, העוברת לאורך החוף מסן פרנסיסקו ללוס אנג'לס. 

לסיום, במרחק של 3 שעות נסיעה מזרחה מסן פרנסיסקו, על הכביש המהיר 80 נמצא אגם טאהו, שהכנרת שלנו נראית כמו האחות הענייה שלו. ומי שמגיע לכאן בעונת החורף יכול ליהנות גם ממסלולי הסקי באתרים כמו מאונט רוז והאתר האולימפי סקווא וואלי. 

יותר מתמיד, סן פרנסיסקו נמצאת היום בהישג יד.

מאוד מומלץ להגיע, "לשבת על המים".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר