בעוטף עזה ערוכים לפינוי יישובים

בתרחיש שהמצב הביטחוני יסלים לעימות נרחב ברצועת עזה, בפיקוד העורף הכינו שתי תוכניות לפינוי תושבים הנמצאים בסיכון

תרגיל של קב"טים במועצה האזורית אשכול // צילום ארכיון

ההסלמה הקשה ביותר מאז צוק איתן: מיום ראשון בלילה נורו כ-400 רקטות לשטח ישראל. כתוצאה מנפילת רקטה על בנין מגורים באשקלון - אדם נהרג, דיירת נפצעה אנוש ואחרת נפצעה קשה. אם המצב הביטחוני יחמיר, פיקוד העורף הכין שתי תוכניות לפינוי תושבים בעוטף עזה.

צילום: קובי ריכטר/TPS

תוכנית אחת לתושבים המתגוררים ביישובים סמוכי גדר, 4 ק"מ מהגדר שיפונו ראשונים ותוכנית פינוי ליישובים המרוחקים יותר. כרגע, אם המצב הביטחוני יסלים, זוהי אפשרות קיימת כפי שמסביר אייל חג'בי, קב"ט מועצה אזורית שער הנגב: "היום בעקבות המצב הביטחוני שנוצר, תוכנית מלונית כן יכולה לצאת לפועל".

הסלמה בדרום - סיקור נרחב באתר "ישראל היום"

חמאס שבר את הכלים

הירי לדרום: איפה בוטלו הלימודים?

ישראל היפה: פותחים את הבתים לתושבי הדרום

במועצה האזורית אשכול לכל יישוב יש מתקני קליטה, מלונות ואכסניות נוער, שיהיו מוכנים לקלוט את התושבים בשעת הצורך. תושבי קיבוץ כרם שלום צפויים להתפנות לקיבוץ גבולות שבמועצה האזורית אשכול, תושבי קיבוץ סופה לקיבוץ צאלים שמשתייך למועצה, קיבוץ  ניר עוז יתפנו לקיבוץ קליה וקיבוץ נירים יתפנו לשדה בוקר.

גם בחוף אשקלון יש תוכנית פינוי מסודרת. נתיב העשרה, יישוב צמוד גדר, הוא מהיישובים הראשונים שיפונו בעת חירום. מדובר ביישוב היחיד שלא הייתה לו תוכנית פינוי, מכיוון שהקיבוצים מצאו פתרונות דרך התנועה הקיבוצית ולנתיב העשרה לא הייתה תוכנית. אך בעקבות צוק איתן,  היישוב יחד עם רשות החירום הלאומית קבעו מנגנון פינוי ובמצב חירום התושבים יפונו לכפר החיילים של נתניה. תושבי קיבוץ זיקים, שיפונו גם הם בסבב הראשון, יפונו לקיבוץ שדות ים. בשדרות לוקחים בחשבון שאם תהיה מלחמה או מתקפה שלא תאפשר את החיים בעיר, חלק מהאוכלוסייה תפונה, מדובר על אוכלוסיות מסוימות כגון קשישים וילדים, אך לא יהיה פינוי של כל תושבי העיר. כרגע אין תוכנית פינוי רשמית ולא ידוע לאן יפונו התושבים.

75% מהתושבים יפונו

במועצה האזורית שער הנגב יש תוכנית מסודרת ואם המצב ימשיך להתדרדר, ייתכן והיא תצא לפועל. כך מסביר אייל חג'בי, קב"ט מועצה אזורית שער הנגב: "גם היום אנחנו מדברים על היתכנות לפינוי, שאם יידרש נפנה. יכול להיות שנמצא את עצמנו מפעילים את התוכנית הלכה למעשה. היום בעקבות המצב הביטחוני שנוצר, תוכנית מלונית כן יכולה לצאת לפועל".

"במועצה האזורית שער הנגב ישנם 8 קיבוצים במרחק 0-4 ק"מ", הסביר חג'בי. קיבוצים אלה "מתוכננים להגיע לקיבוצים קולטים שהמועצה הכינה להם תוכנית מלונית, בה אנו נדרשים לפנות את התושבים למקומות שמתואמים מראש - כל אחד על פי הקהילה שלו. בכל קיבוץ יש צוות מקומי וצוות חוץ יישובי שהוא הצוות הקולט. על מנת שכולם יוכלו לדבר אחד עם השני. לדוגמה, קיבוץ נחל עוז אמור להתפנות לקיבוץ אורים שבמועצה האזורית אשכול".

"התוכנית מגובשת על ידי משרד הפנים ורשות החירום הלאומית. רק לפני שבוע וחצי היה כנס בסוגיית תוכנית המלונית בה נסגרו הקצוות האחרונים. בכל יישוב אמורים להישאר חלק מהתושבים, רק 75% יקלטו, 25% יישארו ביישובים. זאת תוכנית שמתכננים ארבע שנים ויש פה אלמנטים רבים".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר